Mocht ik ooit een dieet overwegen dan denk ik dat ik voor het Cookie Dieet kies. Afvallen met koekjes, hoe leuk klinkt dat.

Het Cookie Dieet, in Nederland ook wel koekjesdieet genoemd, is in Amerika bedacht door Dr. Sanford Siegal. Dit dieet klinkt bijna te mooi om waar te zijn, in 1 maand tijd 7 kilo afvallen door het eten van koekjes. En dan hebben we het niet over vreemde vieze dieetkoekjes, maar normale koekjes in de verschillende smaken zoals chocolade, citroen en havermout.

800 calorieën per dag

Tijdens het koekjesdieet worden verschillende maaltijden vervangen door een koekje. Zo eet je bij het ontbijt, als tussendoortje, lunch en late snack een koekje. In totaal krijg je door de koekjes 500 calorieën binnen, 150 per koekje. Als avondmaaltijd eet je geen koekje maar een gerecht van 300 calorieën. De totale calorieënopnamen is opgeteld 800 per dag.

De koekjes bevatten niet dezelfde voedingsstoffen als normale koekjes. Zo barsten ze van de eiwitten, maar bevatten bijna geen koolhydraten en al helemaal geen vet. Daarnaast bevatten de koekjes vezels en 13 vitamines en mineralen. Door het speciale recept van de koekjes, wat overigens geheim is, zou je gedurende de dag geen hongergeval hebben.

Dure koekjes

In Hollywood is dit dieet er populair, zo zouden onder anderen Mandy Moore, Denise Richards en Kelly Clarkson gewicht verliezen door hun maaltijden te vervangen door de dieetkoekjes. Hollywoodsterren hoeven zich natuurlijk geen zorgen te maken over geld, gezien de gevulde bankrekeningen. Voor gewonen stervelingen zoals ons kan dit dieet een dure grap zijn, de koekjes kosten namelijk bijna 1,50 euro per stuk. Je hebt er minimaal 28 per week nodig dus in totaal kunnen de kosten best hoog oplopen.

Het klinkt leuk, heel de dag door de koekjes eten, toch vraag ik me af of dit dieet echt zou werken. Ik zou er ten eerste al heel veel moeite mee hebben om het bij de 4 koekjes per dag te laten, daarnaast kan ik me ook niet voorstellen dat je daar voldoende aan hebt.