Een dieet wat ik absoluut zou afraden, maar een aantal jaar terug volop in het nieuws kwam is het McDonald’s dieet. In dit dieet eet je 30 dagen lang alleen maar eten wat afkomstig is van de Mac.

Super Size Me

In 2004 bracht documentairemaker Morgan Spurlock de film Super Size Me uit. In deze film is te zien dat Morgan 30 dagen lang alleen maar voedsel van de McDonald’s eet, daarnaast stopte hij met sporten. In totaal krijgt hij dagelijks ruim 5000 calorieën binnen, dit is het dubbele van de aanbevolen 2500 voor een man. Na de 30 dagen was Morgan ruim 11 kilo aangekomen en was zijn gezondheid flink verslechterd. Ook was hij tijdens de 30 dagen regelmatig depressief en verminderden volgens zijn vriendin zijn prestaties in bed.

Als antwoord op het dieet van Morgan in de film Super Size Me waren er verschillende mensen die wilden laten zien dat het wel mogelijk was om door middel van McDonald’s eten gewicht te verliezen. De Nederlandse journalist Wim Meij probeerde het uit.

Wim at onder begeleiding van een internist en diëtist 30 dagen bij de Mac. Na de 30 dagen was Wim bijna 6,5 kilo afgevallen. Hiermee bewees hij dat het mogelijk is om gewicht te verliezen ondanks dat je elke dag bij de McDonald’s eet. Wim at in totaal 1900 calorieën per dag en koos voornamelijk voor salades en at af en toe een Big Mac.

31 kilo kwijt

Ondanks dat je bij de McDonald’s kiest voor een gezonder alternatief dan de friet en hamburgers, kan dit dieet op lange termijn gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het eten, ook de gezondere varianten, bevat namelijk vaak lege calorieën, teveel zout en suiker of andere ongezonde voedingstoffen. Ondanks deze risico’s volgt ook Chris Coleson het McDonald’s dieet, hij is inmiddels al ruim 31 kilo kwijt.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”38873″]

Echt serieus zou ik dit dieet nemen, maar ik vind het wel grappig dat mensen zijn afgevallen door alleen maar bij de Mac te eten. Bij McDonald’s denk je namelijk meteen aan heel ongezond eten en vergeet je de salades. Zou jij het McDonald’s dieet willen uitproberen?