De meningen zijn erover verdeeld of afvallen met appelazijn nou wel of niet een verantwoorde manier van diëten is. Een aparte methode is het in ieder geval wel.

Het dieet van vandaag is eigenlijk heel simpel, geen vervangende shakes of een lijst met verboden voedingsstoffen, het enige wat je nodig hebt is een fles appelazijn. Door appelazijn zou je gemakkelijk afvallen omdat het de spijsvertering activeert en het hongergevoel stilt waardoor je tussendoor minder eet. Daarnaast zou het sneller vet verbranden, wel is het belangrijk dat je enigszins aan lichaamsbeweging doet en verantwoord eet.

Appelazijn

Als je wilt gaan afvallen met appelazijn kun je kiezen uit 2 dingen, je kunt namelijk gebruik maken van speciale capsules of gewoon een fles appelazijn kopen. Appelazijn is een natuurproduct en onder anderen te koop bij de supermarkt of drogist. Het voordeel van capsules zou zijn dat het minder slecht is voor je tanden, houd je alleen wel aan de aanbevolen hoeveelheid.

Wanneer je gebruikt wilt maken van gewone appelazijn is het belangrijk dat je deze wel aanlengt met water. Wanneer je appelazijn puur neemt kun je maagklachten krijgen. Verdun 3 keer per dag, voor elke maaltijd, 2 a 3 eetlepels appelazijn met wat water en neem dit in. Door de appelazijn zul je minder snel met een hongergevoel rondlopen.

Appeldieet

Lijkt 3 keer peer dag een shotje appelazijn jou niks? Er is ook een ander dieet wat er enigszins op lijkt, het appeldieet. Dit dieet is in Amerika opgezet door diëtiste Tammi Flynn en is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen is voor elke maaltijd 1 appel te eten, in dit dieet wordt de appelazijn daarom als het ware vervangen door een appel. Door een appel te eten voor je maaltijd zou je minder honger hebben en daarom kleinere porties eten, daarnaast bevat een appel gezonde vezels, vitamines en mineralen. Het is dan wel de bedoeling dat je als maaltijd wel redelijk gezond eet en niet langs de McDonald’s gaat.

Of appelazijn echt werkt durf ik niet te zeggen, wel denk ik dat het proberen waard is als je wilt afvallen. Als het niet werkt houd je er namelijk niets ergs aan over. Enig nadeel is als je het mij vraagt de appelazijn zelf, het lijkt me namelijk niet erg lekker smaken. En mocht je het willen gaan proberen, vele celebrities zoals Cindy Crawford, Fergie en Heidi Klum gingen je al voor, en wie wil er nou niet zo’n killerbody als die van hen?