Nog op zoek naar een lekker drankje voor tijdens de feestdagen? Kies dan voor dit recept voor kerstbowl. De bruisende rosé zorgt voor een apart effect en dankzij het fruit is deze kerstbowl erg fris van smaak.

Ingrediënten:

  • 1 fles mousserende rosé
  • 350 gram kersen zonder pit uit pot
  • 1 sinasappel
  • 1 zoetzure appel
  • 1 citroen

Hoe?

Snijd allereerst de sinasappel doormidden, en snijd beide helften in dunnen plakken. Doe vervolgens hetzelfde met de citroen. Wanneer de sinasappel en citroen klein zijn gesneden is het de beurt aan de appel.

Doe al het kleingesneden fruit in een grote schaal en voeg de kersen samen met kersensap toe. Schenk vlak voor het serveren de rosé in de schaal, zorg wel dat deze goed koud is. Vervolgens kun je de kerstbowl serveren in grote glazen met een lepeltje erbij.