Naast dat Sinterklaas elk jaar cadeautjes en veel gezelligheid mee naar Nederland brengt zorgt hij er ook voor dat er allerlei lekker Sinterklaas eten te krijgen is. Ben je gek op het bekende Sinterklaassnoepgoed zoals pepernoten en chocoladeletters? Dan kun je deze Sinterklaasmilkshake ook vast wel waarderen.

Ingrediënten voor 4 glazen:

  • 750 ml halfvolle melk
  • 4 grote bollen kaneel roomijs
  • 200 gram pepernoten
  • 1 chocoladeletter
  • Halve theelepel koek- en speculaaskruiden

Hoe?
Voeg de melk, kaneelijs en koekkruiden in een kom en mix dit tot een schuimig geheel. Maak vervolgens de pepernoten en chocoladeletter zo klein mogelijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de ingrediënten in een theedoek te wikkelen en er met een deegroller overheen te gaan zodat alles goed fijngemaakt wordt.

Wanneer de pepernoten en chocoladeletter fijngestampt zijn kun je de milkshake over 4 hoge glazen verdelen. Decoreer de shake als laatst met de pepernoot en chocoladekruimels.

Eet smakelijk!