Behoor jij tot de duizenden studenten die gezellig op kamers woont? Dan weet je ook dat dit niet alleen maar lang leve de lol is, maar er ook huishoudelijke klusjes bij komen kijken. Koken is een van die dingen. Om het je wat makkelijker te maken heb ik 4 handige studentenkookboeken geselecteerd.

Studentenkookboek

Dit boek, geschreven door, Carla Prins heeft als titel Studentkookboek, hoe origineel. In dit boek vind je voor zowel ontbijt, lunch en diner recepten. Alle recepten zijn makkelijk te maken en voor 1 á 2 personen. Ook als je op zoek bent naar onder anderen anti kater-, goedkope- en brainfoodrecepten heb je iets aan dit boek. Zeer geschikt dus voor de arme student met kater die morgen een belangrijk tentamen heeft. De prijs van dit boek is ook nog eens erg studentikoos, namelijk 8,95 euro.

Het Ultieme Studentenkookboek

Het Ultieme Studentenkookboek bevat ruim 100 eenvoudige recepten. Alle recepten hebben een duidelijk stappenplan en mocht je dan nog steeds niet weten of je gerecht geslaagd is, dan kun je jouw baksel vergelijken met de foto’s die bij de recepten staan. Verder staan in dit boek alle basistechnieken, bijvoorbeeld het koken van aardappels, pasta en rijst, uitgelegd. Het boek kost 9,95 euro en is geschreven door Tiffany Goodall.

Tatjana’s Studentenkookboek

Ook televisiepersoonlijkheid Tatjana Simic leeft met studenten mee. Zelf is ze ook geen ster in de keuken en begrijpt daarom hoe moeilijk het is om opeens elke avond voor jezelf te moeten koken. In dit kookboek legt ze, met de hulp van haar moeder uit, hoe je recepten uit haar geboorteland Kroatië klaarmaakt en andere bekende studentenhappen. Het boek staat vol met plaatjes en grappige verhaaltjes over haar belevenissen met eten en drinken. Dit studentenkookboek kost 14,95 euro.

De Studentenkookgids Basis

In dit boek staan ruim 200 verschillende recepten. Van een eenpansmaaltijd tot een etentje voor 10 vrienden. Niet alleen helpt dit kookboek je op weg met eten, ook aan drinken is gedacht. Zo vind je recepten voor de lekkerste cocktails en, voor de vitamientjes, gezonde smoothies. Mocht je aan dit boek alleen niet genoeg hebben, de studentenkookgids is er in meerdere versies zoals Vega, Pasta en Barbecue. Het boek is voor 7,95 euro te koop en geschreven door Toon Meer.

Ik vind studentenkookboeken wel handig omdat ik vaak niet weet wat ik wil eten en een kookboek dan kan helpen. Wat maak jij vaak als je zelf kookt?