Wil je net als in Gossip Girl cocktails drinken aan de bar van het Empire Hotel? Lees dan snel verder.

Een belangrijke locatie in Gossip Girl is het Empire Hotel van Chuck Bass, dit hotel bestaat in het echt ook. Mocht je nog een tripje naar New York op de planning hebben staan zou ik daar zeker even langs gaan, in het Empire Hotel hebben ze namelijk een speciale Gossip Girl cocktailkaart.

1 cocktail kost in het Empire Hotel 15 dollar en je kunt kiezen uit 9 verschillende soorten. De XOXO cocktail blijft net als Gossip Girl zelf geheim, de ingrediënten van deze cocktail worden niet bekend gemaakt. Naast de XOXO cocktail zijn er nog 8 anderen cocktails die vernoemd zijn naar de belangrijkste karakters uit Gossip Girl.

‘’S’’

Serena’s cocktail heet de ‘’S’’ en beloofd een onweerstaanbare honingzoete smaak te hebben. De ‘’B’’ cocktail oogt fabelachtig maar het uiterlijk bedriegt. De cocktail wordt omschreven als een bitterzoet verslavend gif waar altijd een angel in achterblijft. Aan wie o wie doet deze omschrijving ons toch denken?

De I’m Chuck Bass cocktail begint zuur maar eindigt zoet. Ondanks de ingewikkelde ingrediënten heeft de Lonely Boy cocktail een eenvoudige smaak en belooft de Nate’s Fickle Flings een fris drankje met een zoete nasmaak te zijn.

Eau de Vanessa heeft een lichte en natuurlijke smaak, voor een spannender drankje is de Georgina’s Mind Eraser aan te raden. Deze gevaarlijk lekkere cocktail bevat verbazingwekkende sterke ingrediënten.

Jenny’s Tartlet


Als laatst is er nog de Jenny’s Tartlet. Dit is een licht en speels drankje met een snoepachtig smaakje. Wil je deze cocktail thuis zelf uitproberen? Je vindt hier het recept.

Ingrediënten:

  • 45 milliliter witte rum
  • 60 milliliter grapefruitsap
  • 15 milliliter citroensap
  • 15 milliliter siroop
  • 2 takjes mint
  • 1 lolly

 Hoe?

Haal de munt van de takjes af en maak deze klein. Meng in een cocktailshaker de rum, grapefruitsap, citroensap, siroop en kleingemaakte munt. Zeef als laatst de drank zodat er geen grote stukjes munt in achterblijven. Schenk de cocktail in een martiniglas en garneer deze met een lolly.