Omdat het bijna Halloween is vind je hier een speciaal Halloween recept voor geroosterde pompoen. Wil je dit recept extra opleuken, serveer de geroosterde pompoenstukjes dan met leuke prikkers of op een spies.

Ingrediënten:

  • 1 oranje pompoen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Halve eetlepel balsamico azijn

Hoe?

Verwarm als eerst de oven op 225 graden voor. Was daarna de schil van de pompoen schoon en snij deze in 2 stukken. Haal alle zaden eruit en snijd de 2 helften dan in kleine stukken van ongeveer 2 tot 3 centimeter breed, je hoeft de pompoen niet te schillen.

Vervolgens pers je de knoflookteentjes door middel van een knoflookpers uit boven een kom. Voeg de Provençaalse kruiden, chilipoeder, kaneel en komijn toe. Roer dit een beetje door en meng het daarna met de olijfolie en balsamico zijn tot een glad geheel.

Hierna bestrijk je de stukken pompoen met de saus en leg deze in een ovenschaal. Zet de schaal midden in de oven en rooster de pompoenstukjes in ongeveer 25 minuten gaar. Mocht je saus overhebben kun je dit halverwege de baktijd nog over de pompoen gieten.

Eet smakelijk!