Heb je na het lezen van al onze cupcake artikelen zin om zelf aan de slag te gaan? Hier vind je een gemakkelijk recept voor cupcakes met frambozen.

Ikzelf vind frambozen erg lekker. Als je niet zo gek bent op frambozen kun je deze in dit recept bijvoorbeeld ook vervangen door bessen of een andere fruitsoort die je wel lust. Met dit frambozen cupcake recept heb je genoeg beslag om 12 cakejes maken.

Ingredi├źnten:

  • 125 gram boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram poedersuiker
  • 250 gram frambozen
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • Halve citroen

Hoe?

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Mix ondertussen de boter, 125 gram basterdsuiker en de vanille tot een luchtig beslag. Voeg hierna de eieren toe en meng dit tot een glad geheel. Wanneer je een glad geheel hebt kun je het bakmeel, de melk en frambozen erbij doen. Bewaar een aantal frambozen om later de cupcakes mee te decoreren.

Schep het beslag een aantal keer door en verdeel het daarna over de 12 vormpje. Vul de vormpjes tot tweederde en zet ze daarna in de oven. Bak de cupcakes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Haal de cupcakes uit de oven wanneer ze gaar zijn en laat ze eventjes afkoelen. In de tussentijd kun je mooi aan het glazuur beginnen.

Pers de halve citroen uit tot sap en voeg dit toe aan de 125 gram poedersuiker. Meng dit tot glazuur, mocht dit te dik zijn dan kun je wat water toevoegen of juist wat extra poedersuiker als het glazuur te dun is. Bestrijk de cupcakes met het glazuur en rol de frambozen door de 2 eetlepels basterdsuiker. Als laatst versier je de cakejes met de gesuikerde frambozen.

Eet smakelijk!