De popcorn cupcakes zien er heel leuk uit en zijn ook nog eens erg gemakkelijk te maken. Wel is het uiterlijk een beetje misleidend, er zit namelijk geen echte popcorn op de cupcakes maar marshmallows. De basis van dit recept voor popcorn cupcakes zijn simpele vanille cupcakes die worden opgeleukt met botercrème en marshmallows.

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

 • 2 eieren
 • 145 gram zelfrijzend bakmeel
 • 65 gram gesmolten boter
 • 145 gram witte basterdsuiker
 • Half zakje vanillesuiker
 • Mespunt zout

Hoe?

De eerste stap bij deze popcorn cupcakes is het maken van de originele vanille cupcake. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en klop de eieren los in een kom. Voeg daarna de basterd- en vanillesuiker toe en schep het bakmeel erdoorheen. Wanneer je dit hebt gedaan kunnen de boter en zout erbij.

Roer het beslag goed door en vul 12 cupcakes vormpjes met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze 10 minuten buiten de oven afkoelen voordat je de cupcakes versierd met de topping.

Botercrème topping met marshmallows

Ingrediënten voor de topping:

 • 4 deciliter poedersuiker
 • 1 deciliter ongezouten boter
 • 3 eetlepels melk
 • 2 theelepels vanille
 • 1 zak witte mini marshmallows

Hoe?

Voeg de poedersuiker, boter, melk en vanille samen in 1 kom en schep dit met een lepel door. Gebruik daarna een mixer om van alles een stevig en glad geheel te maken. Zet de topping ongeveer 10 minuten in de koelkast om op te stijven.

Knip ondertussen de papiertjes met een print van popcornbakjes uit, deze zijn onder anderen verkrijgbaar op deze site. Plak de popcornprint om de cupcakes heen en lijm deze vast. Knip daarna de mini marshmallows in stukjes en plak deze met de botercrème vast op de bovenkant van de cupcake.

Ik vind de popcorn cupcakes er heel gaaf uitzien. Ga jij ze thuis proberen te maken?