Vorige week kon je op Meidenblog al lezen dat we een taart workshop volgden met de redactie. Bij Taart en Cupcakes maakten we een prachtige taart! Maar bij Taart en Cupcakes kun je, zoals de naam al zegt, ook een cupcake workshop volgen. Hoe dat gaat? Dat vroegen we aan eigenaresse Zita.

[wpcol_1half id=”” class=”” style=””]Zita’s bedrijf begon met haar eigen zoektocht naar een taart. Toen haar dochtertje 3 werd, kon ze nergens een mooie prinsessentaart vinden. Bij een specialist was ze te laat, dus besloot ze er zelf 1 te maken. Op de verjaardag vroegen mensen haar om ook voor andere gelegenheden taarten te bakken. Toen ze steeds meer aanvragen voor haar taarten kreeg, is ze ermee doorgegaan. Toen de ouderraad van de basisschool van haar dochters vroeg of ze met hen een workshop wilde doen, begon het bedrijfje pas echt.

“Als je taart leuk vindt, dan vind je cupcakes ook geweldig”

Zita begon haar eigen bedrijf in taart- en cupcake workshops. Niet alleen taart, want “als je taart leuk vindt, dan komen de cupcakes er vanzelf bij” zoals ze zegt. Inmiddels geeft ze zo’n 5 keer per week een cupcake workshop. Mensen kunnen zich individueel inschrijven op een avond, maar ook een afspraak maken om met een groep te komen.

“Mannen maken soms cupcakes met een drol of een wc-bril erop”

“De groepen zijn vaak vrijgezellenfeesten of bedrijfsuitjes. Ja, daar zitten soms ook mannen bij. Die verbazen me dan vaak met hun creativiteit, hoewel ze soms alleen drollen en wc-brillen van marsepein maken,” vertelt Zita. “Vrouwen zitten vaak lekker te kletsen en fröbelen dan ondertussen graag met bloemetjes, vlinders en vogeltjes. Mannen maken meestal iets grappigs van hun cupcake, zo had ik pas iemand die de bovenkant van zijn cupcake op een tennisbal liet lijken. Mannen kletsen minder, die willen hun cupcakes afmaken.”

[/wpcol_1half] [wpcol_1half_end id=”” class=”” style=””]
Zita geeft ook workshops aan ouders met hun kinderen, of opa’s en oma’s met kleinkinderen. Die kunnen zich inschrijven voor een avond of middag, waarna ze met andere kinderen, ouders en grootouders de workshop volgen. Ook voor de specifiekere dingen geeft Zita cursussen, zoals boetseren met marsepein. Ook zijn er groepen waarbij taarten worden gemaakt in de vorm van tassen!

De cupcake workshops hebben vaak ook een thema. Zo kun je op dit moment bijvoorbeeld cupcakes maken met het thema Winter of Kerst. Maar ook met Valentijnsdag worden er veel zoete cupcakes gemaakt, met hartjes en stelletjes.

“Met cupcakes krijgt iedereen eigenlijk een mooi klein taartje”

De taarten en cupcakes van Zita worden ook bij haar besteld. Zo maakt ze taart en cupcakes voor verjaardagen, babyshowers en bruiloften. Ze verteld dat cupcakes momenteel heel erg populair zijn. “Mensen willen graag iedereen iets moois geven. Een grote bruidstaart is natuurlijk heel mooi, maar een stuk op een bordje ziet er vaak niet meer zo leuk uit. Met cupcakes krijgt iedereen eigenlijk een mooi klein taartje, dus steeds vaker kiezen mensen daarvoor. Voor het traditionele aansnijdmoment komt er dan nog wel een mooie kleine taart bij.”

Naast al die workshops en bestellingen maakt Zita zelf ook nog vaak cupcakes. “Ik vind het gelukkig nog steeds leuk. Ik maak zelf nog regelmatig cupcakes, gewoon voor de lol. De mooiste cupcakes die ik ooit gemaakt heb? Dat zijn cupcakes met een ieniemini serviesje, bordjes en kleine cupcakejes erop. Cupcakes met cupcakes dus!”
[/wpcol_1half_end]

Wil je meer weten over de workshops van Zita? Kijk dan op Taart en Cupcakes. Onze ervaring met de taartworkshop kun je lezen in dit artikel.