Er bestaan honderden cupcake recepten en de 1 is nog ingewikkelder dan de ander. Daarom doen we het anders en vind je hier een gemakkelijk recept voor chocolade cupcakes.

Er zijn heel wat cupcake recepten met allerlei moeilijke ingrediënten en aparte toppings die misschien voor ervaren cupcake bakkers gemakkelijk te maken zijn. Omdat ik zelf niet zo’n doorgewinterde cupcake maker ben en ik me nog niet aan een moeilijk recept durf te wagen heb ik hier voor jullie een gemakkelijk chocolade cupcake recept.

Ingrediënten voor 20 cupcakes:

  • 225 gram boter
  • 225 gram suiker
  • 225 gram bloem
  • 4 eieren
  • 4 theelepels cacao
  • 1,5 theelepel bakpoeder

Ingrediënten voor topping:

  • 100 gram boter
  • 200 gram pure chocolade

Hoe?

Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden en klop alle ingrediënten door middel van een mixer tot een geheel beslag. Schep het beslag in de cupcake vormpjes tot ongeveer tweederde vol. Zet de cupcakes daarna in de oven en bak ze in 12 tot 15 minuten gaar. Wanneer je niet zeker weet of de cupcakes klaar zijn kun je er met een satéprikker in prikken. Wanneer er aan de prikker nog veel beslag zit als je deze eruit haalt zijn de cakejes nog niet goed.

Als de cakejes goed zijn laat je ze even afkoelen en kan je beginnen aan de topping. Doe de boter en chocolade in een pan en smelt deze au bain-marie op het vuur. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken kan je deze ook in de magnetron smelten. Maar houd dan wel goed in de gaten dat de chocolade niet verbrand, dan krijg je brokjes in je topping en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Roer de gesmolten boter en chocolade tot een glad geheel en laat deze een paar minuten staan zodat de topping wat kan indikken. Wanneer deze een beetje stroperig is kun je er de cupcakes mee versieren. Laat als laatst de topping even op de cakejes drogen voordat je deze opeet.

Eet smakelijk!