Bij mooi weer hoort een heleboel ijs, maar helaas horen bij de meeste ijsjes ook een heleboel calorieën. Check hieronder welk ijs het meeste calorieën bevat en welke het meest verantwoord is om mee af te koelen!

Schepijs


Schrik niet, maar één bolletje schepijs bevat maar liefst 110 calorieën! Vaak neem je twee bolletjes, dus dan eet je in één keer zo even 220 calorieën weg.

Calippo

De Calippo heb je in een aantal smaken, waaronder sinas, cola, lemon en aardbei. Eén Calippo is 95 calorieën.

Cornetto

Een Cornetto heb je in bijna alle soorten en smaken. Zo is er gewoon de klassieke Cornetto die 240 calorieën bevat, maar kun je ook kiezen voor de Cornetto aardbeien die maar 200 calorieën heeft.

Waterijsjes

Populaire ijsjes die maar weinig calorieën bevatten zijn natuurlijk waterijsjes. In de ijslolly’s die je zelf nog moet invriezen zitten de minste calorieën, namelijk 37 per stuk. Daarna komt het raketje met 39 calorieën, die op de voet wordt gevolgd door de Festini Aardbei met 40 calorieën. Iets verder in de lijst staat de Festini Peer met 50 calorieën en als afsluiter bij de waterijsjes hebben we nog de Twister met 95 calorieën.

Magnum

Als je erg van chocolade houdt, is een Magnum natuurlijk het ideale ijsje voor je. Helaas bevatten deze ijsjes een heleboel calorieën. Zo bevatten de Magnum Classic en de Magnum White beide 260 calorieën en de Magnum Almond 180 calorieën.

Snoepijsjes

Meiden die verslaafd zijn aan een Mars, Twix, Bounty, Snicker of Milky Way worden waarschijnlijk helemaal blij van deze ijsvarianten. Maar wanneer je hoort hoeveel calorieën er in de ijsjes zitten, kan de blijdschap zomaar over zijn. De Mars en de Snickerijsjes spannen de kroon met 190 calorieën, daarna volgt de Twix met 160 calorieën en als laatste de Milky Way met maar 93 calorieën.

Ben & Jerry ijs

Ben & Jerry zijn je beste vrienden wanneer je liefdesverdriet of een onvoldoende hebt of wanneer je in je maandelijkse rode feestje zit of als je gewoon zin hebt in een ijsje. Helaas wordt ik er toch altijd een beetje misselijk van en helemaal na het horen van de calorieën die deze vrienden bevatten.

De smaken Fossil Fuel en Caramel Chew Chew bevatten maar liefst 270 calorieën per 100 ml. Dan krijg je de smaak New York Super Fudge Chuck met 266 calorieën, daarna de Karamel Sutra met 260 calorieen, dan Cookie Dough, Fudge Brownie, Cherry Garcia met 240 en met maar 200 calorieën eindigen we met Vanilla.

Laat jij je beïnvloeden door de hoeveelheid calorieën per ijsje of neem je gewoon wat je lekker vindt?