Vaak is de smaak van aardbeien het hoogtepunt in een drankje, maar deze keer nemen we een keer een ander fruit in de hoofdrol. In het volgende cocktail recept voor een Daiquiri speelt banaan namelijk de belangrijkste rol.

Ingrediënten
• 37,5 ml witte rum
• 4 theelepels verse limoensap
• 18,75 ml crème de banane
• ½ middelgrote banaan, gepeld en in grove plakjes gesneden
• Partje limoen of banaan als garnering
• Crushed ice

Hoe?
De crème de banane doe je samen met de rum en de verse limoensap in een blender. Voeg vervolgens ook de plakjes banaan toe en blender dit ongeveer 10 seconden. Gooi daarna 2 a 3 eetlepels crushed ice in de blender erbij en meng het nog 30 seconden.

Serveer de Daiquiri banaan cocktail in een groot glas dat je eventueel versiert hebt met de limoen- of bananenpartjes. Hierna kan het genieten beginnen!