Heb je samen met vriendinnen een vakantie geboekt en nog nooit eerder zolang op elkaars lip gezeten? De kans is er dat jullie vakantie eindigt in een nachtmerrie. Om dat te voorkomen vind je hier tips voor een ruzievrije vakantie met vriendinnen.

Voordat je vertrekt voor een vakantie met je vriendinnen zijn er al een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het handigst is het plannen van een avond met de vriendinnen waarmee je op vakantie wilt, waarop jullie dan alles kunnen regelen rondom de vakantie.

Plaats van bestemming

Een belangrijke vraag is natuurlijk: ‘Waar gaan jullie heen?’ Dit is een onderwerp waar jullie het goed met elkaar over moeten hebben, want iedereen moet er voor betalen dus moet iedereen het naar zijn zin hebben.

Waar slapen jullie?

Gaan jullie kamperen, in een appartement of huren jullie een kamer in een hotel? Misschien zijn jullie allemaal avonturiers die niets liever doen dan in een tentje slapen, maar waarschijnlijk is het wat lastiger. Compenseren is hierin het toverwoord.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om iedereen een paar dagen zijn zin te geven. Dan ga je gewoon een paar dagen kamperen en een paar dagen in een hotel. Zo leer je ook weer nieuwe dingen kennen, die je misschien wel heel erg leuk vindt.

Wensen

Net als met de slaapplaats zullen jullie verwachtingen nog veel meer verschillen. Luister daarom goed naar elkaars wensen en maak duidelijke afspraken. Houd je ook aan die afspraken, want niets is zo vervelend als een afspraak die niet nagekomen wordt. Mochten jullie echt helemaal niets met elkaar eens zijn, bedenk dan nog eens of dit wel zo’n geweldige combinatie is om mee op vakantie te gaan.

geld

Niet iedereen heeft evenveel te besteden, zo is er een verschil tussen de meiden die nog studeren en de meiden die al fulltime werken. Maak een soort vriendinnenpot waarin iedereen hetzelfde bedrag inlegt. Van deze pot betalen jullie de gezamenlijke kosten, zoals het eten. Wanneer er aan het eind van de vakantie nog geld in de pot zit, kun je dit gewoon weer verdelen.

Jongens

Als jullie op een echte feestvakantie gaan, is de kans groot dat jullie veel jongens zullen ontmoeten. Bespreek van tevoren of jullie jongens naar de tent, het appartement of de hotelkamer mee mogen nemen.

Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat jullie allebei op dezelfde jongen vallen. Kies er dan allebei voor om niets met deze jongen te doen om ruzies te voorkomen. Het draait om jullie en absoluut niet om hem.

Lucht je hart

Jullie hebben waarschijnlijk nog nooit zo lang op elkaars lip gezeten, hierdoor leer je kanten van elkaar kennen die jullie nog niet kenden. Daar kunnen (kleine) irritaties bij om de hoek kijken, zorg ervoor dat dit zich niet opstapelt en zeg het gewoon meteen als je je ergens aan irriteert of iets niet leuk vind.

Heel veel plezier op je vriendinnenvakantie en geniet ervan!