Voor veel meiden is sangria het ultieme zomerdrankje, wat waarschijnlijk komt door alle heerlijk frisse vruchtjes die erin zitten. Met het recept voor sangria dat je hieronder vindt, kun je heel gemakkelijk sangria maken voor jezelf en al je vriendinnen.

Ingrediënten
• 60 ml sinaasappellikeur
• 1 l rode wijn Spaans
• 45 ml brandy Spaans, cognac of vieux
• 75 g suiker
• 1 eetlepel limoensap
• 1 eetlepel citroensap
• 1 sinaasappel, schoongeboend en in plakjes gesneden
• 1 limoen, schoongeboend en in plakjes gesneden
• 1 citroen, schoongeboend en in plakjes gesneden
• 25 ijsklontjes
• Water

Hoe?
Je begint met het aan de kook brengen van de suiker, dit doe je door het in een pannetje te doen met ongeveer 125 ml water en het op het vuur te zetten. Na het koken gooi je de wijn, de brandy en de likeur bij het mengsel en dit laat je vervolgens een uurtje in de koelkast afkoelen.

In een grote schaal roer je de opgeloste suiker, de likeur, de brandy, de wijn, de limoen- en de citroensap door elkaar. Als laatste voeg je het fruit en de ijsblokjes toe. Wanneer je echt niet van limoen, citroen of sinaasappel houdt, kun je dit natuurlijk ook vervangen door een andere vrucht.

Voor de leukste uitstraling serveer je de sangria in een bowlglas of klein limonadeglaasje. Eventueel kun je het nog leuker maken door er parapluutjes of vrolijk gekleurde rietjes in te doen.

Succes met dit recept voor sangriaen en geniet ervan!