Vorige week las je hoe je de zomerse cocktail Sex on the Beach kunt maken. Mocht je die cocktail niet lekker vinden, dan vind je hieronder een recept voor een Margarita cocktail en een Strawberry Margarita cocktal.

Recept Margarita cocktail

Ingrediënten
• 2 cl sinaasappellikeur
• 2 cl vers geperste citroen- of limoensap
• 4 cl witte tequila

Hoe?
Deze cocktail maak je het gemakkelijkst met een cocktailshaker. Doe alle ingrediënten samen met ongeveer vier ijsblokjes in de shaker en schud een paar keer goed.

Mocht je geen cocktailshaker hebben kun je het natuurlijk ook in een flesje of iets anders wat je af kunt sluiten, doen.

Recept Strawberry Margarita cocktail

Ingrediënten
• 2 cl aardbeiensiroop
• 4 cl witte tequila
• 2 cl vers geperst citroensap
• 3 a 5 schoongemaakte aardbeien

Hoe?
Alle ingrediënten doe je bij elkaar in een bak, samen met ongeveer vier ijsblokjes die je vervolgens met een elektrische mixer goed mixt. Wanneer het goed door elkaar gemixt is, ben je klaar om te genieten van je Strawberry Margarita.

Tip: Bij tequila hoort zout, dus om deze cocktails helemaal af te maken kun je de glazen versieren met een zoutrandje. Dit doe je door een beetje zout op een bordje te leggen, de rand van de glazen een beetje nat te maken en vervolgens de rand van de glazen in het zout te dopen.