In principe heeft je mooi voelen vrij weinig te maken met hoe je eruit ziet, eigenlijk net als je lelijk voelen. Het belangrijkste is dat jij zelf gelooft dat je mooi bent, want hoe kunnen andere mensen jou mooi vinden als je het zelf niet eens geloofd? Daarom staan hier een aantal tips om zo jezelf mooi te voelen.

Accepteer
Vergeet de door de modewereld opgelegde schoonheidsidealen en accepteer je lichaam zoals het is. Weet wat je zwakke punten zijn en omarm ze. Je kunt er dan achter komen hoe je ze het beste kunt camoufleren en misschien lukt het je uiteindelijk om er een goed punt van te maken. 

Sterke punten
Concentreer je op je sterke punten en leg vooral daar de nadruk op. Dus als je mooie benen hebt, mooie ogen of mooi haar hebt, laat dat dan zien.

De meeste jongens vinden vrouwelijke vormen een stuk belangrijker dan het totale gewicht. Probeer je daarom zo veel mogelijk naar je figuur te kleden en accentueer je vrouwelijke vormen.

Innerlijk
Misschien komt schoonheid nog wel meer van binnen dan van buiten. Het draait namelijk niet alleen maar om hoe je eruit ziet, maar net zo goed om wie je bent, hoe je praat, hoe je loopt en je intelligentie.

Als een jongen moet kiezen tussen een beeldschoon meisje dat een grote mond heeft en zich super asociaal gedraagt en een minder mooi meisje dat verder wel een mooi innerlijk heeft, is de kans groot dat hij voor het laatste meisje gaat.

Vriendinnen
Zorg dat je echte vriendinnen om je heen hebt en geen meiden die iedere kans benutten jou eens flink onzeker te maken. Natuurlijk moeten je vriendinnen eerlijk tegen je zijn en is dat niet altijd even prettig om te horen. Maar het is fijner dan wanneer iemand je voor gek laat lopen.

Lach
Maak zoveel mogelijk lol in het leven en probeer zoveel mogelijk te lachen. Ieder mens wordt mooier wanneer hij of zij lacht, mits de lacht echt is en niet gemaakt.

Jezelf zijn
Wees jezelf en probeer niet iemand anders na te doen. Veel onzekere meiden gedragen zich een beetje uit de hoogte, juist om te verbergen dat ze onzeker zijn. Doe dit niet, want je schiet er niets mee op. Je zult merken dat wanneer je aardig tegen iedereen om je heen doen, zij dat ook bij jou doen en daardoor ga je je vanzelf geliefder voelen.