Koninginnedag is een feestelijke dag en dat moet natuurlijk gevierd worden met een drankje, daarom vind je hier twee recepten voor Koninginnedag cocktails. Het enige wat je naast de ingrediënten nodig hebt voor deze cocktails is een lang glas. Natuurlijk kun je de cocktails nog mooier maken met een parasolletje en een schijfje fruit.

Oranje cocktail

Ingrediënten:
1 sinaasappel
5 centiliter mousserende wijn
5 centiliter sinaasappelsap
2 eetlepels Curacao d’ Orange
Paar druppels citroensap

Hoe?
Een oranje cocktail maak je in een handomdraai door als eerst de Curacao d’Orange in een cocktailglas te doen. Doe daarbij wat sinaasappelsap en een paar druppels citroensap en roer vervolgens alles goed door elkaar. Als laatst doe je de wijn erbij en roer je het nog even goed door. Je maakt een extra feestelijke cocktail door aan de rand van het glas een schijfje sinaasappel te doen.

Rood wit blauw

Ingrediënten:
40 milliliter grenadine
30 milliliter Peach Tree
40 milliliter Blue Curacao

Hoe?
Om deze vrolijke Koninginnedag cocktail te maken, heb je een lang glas nodig. In het glas schenk je als eerst de rode grenadine. Op de rode laag grenadine, schenk je heel voorzichtig de Peach Tree. Dit doe je door de grenadine langzaam over de bolle kant van een theelepel op de grenadine te schenken. Als je dit doet, blijft de Peach Tree er namelijk op drijven. Tot slot schenk je op dezelfde manier de Blue Curacao op de Peach Tree en je rood wit blauwe Koninginnedag cocktail is gemaakt!