Pasen is het uitgelezen moment om cupcakes te eten en het leukste is natuurlijk om ze zelf te maken! De vanille cupcakes met een chocolade topping maak je helemaal af door paaseitjes bovenop te leggen. Met behulp van dit recept voor paascupcakes maak je ze zelf.

Ingredienten:
125 gram suiker
2 eieren
125 gram zelfrijzende bloem
2 eetlepels melk
125 gram boter op kamertemperatuur
Halve theelepel vanille-extract

Benodigdheden:
Spuitzak
Cupcakepapiertjes

Hoe?

Je begint door de oven vast voor te verwarmen op 180 graden. Terwijl de oven warm aan het worden is begin jij met het maken van de paascupcakes. Doe de boter, de zelfrijzende bloem, de suiker, het vanille-extract en de eieren in een kom. Mix dan alles goed door elkaar en voeg als je dat gedaan hebt, de melk eraan toe. Dan mix je het geheel nogmaals goed door en het beslag voor de paascupcakes is gemaakt.

Zet de cupcakepapiertjes vast naast elkaar klaar en doe het beslag in een spuitzak. Met de spuitzak vul je vervolgens de cupcakepapiertjes. Zet de cupcakes in de voorverwarmde oven en controleer na ongeveer 20 minuten of de cupcakes goed zijn. Dit doe je door een satéprikker in het midden van de cupcake te prikken, is de prikker helemaal droog dan zijn ze klaar!

Topping paascupcakes

Nu komt het deel waar de paascupcakes zo leuk door worden, de topping!

Ingrediënten:
chocolade cornflakes
Paaseitjes
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille-extract
250 gram poedersuiker
250 gram boter op kamertemperatuur

Hoe?

Doe de boter in een kom en blijf mixen totdat je een luchtig en smeuïg geheel krijgt. Vervolgens doe je er de poedersuiker door en mix je het geheel door. Als je het goed door elkaar hebt gemixt, voeg je het vanille-extract en het water erbij en mix je het geheel nogmaals.

Het mengsel dat je gemaakt hebt verdeel je over de cupcakes. Dan maak je de paascupcakes helemaal af door er wat chocolade cornflakes overheen te strooien. Als laatst mogen een paar paaseitjes bovenop natuurlijk niet ontbreken!

Eet smakelijk!