Het epileren van je wenkbrauwen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet voorzichtig te werk gaan, geduld en een hoge pijngrens hebben. Daarnaast kan het snel misgaan, wanneer je net iets te veel haartjes epileert. Deze tips helpen je erbij je wenkbrauwen zo nauwkeurig mogelijk te epileren.

Beste moment
Vlak voor een belangrijke afspraak of date is niet bepaald het beste moment om je wenkbrauwen te epileren. Door het epileren kan de huid rondom de wenkbrauwen namelijk roder en gevoeliger worden. Epileer daarom je wenkbrauwen een dag van tevoren.

Daarnaast moet je uitkijken met de zon, je kunt beter niet met je net geëpileerde wenkbrauwen in de zon gaan zitten.

Licht
Als je je wenkbrauwen gaat epileren, zoek dan een plekje uit waar je genoeg licht hebt. Zo kun je kiezen voor een grote lamp of daglicht.

Spiegel
Naast genoeg licht is een spiegel natuurlijk ook wel erg handig bij het epileren van je wenkbrauwen. Want je wilt stiekem toch wel graag zien wat je doet, denk ik.

Ontsmet
Maak de huid rondom je wenkbrauwen vooraf schoon met water en ontsmet je pincet met een beetje desinfecterende alcohol. Daarnaast moet je opletten dat je pincet geen scherpe randjes heeft, anders beschadig je de huid en dat is niet de bedoeling.

Verdoven
Je wenkbrauwen epileren is geen prettige klus, maar je kunt je wenkbrauwen een beetje verdoven door er een ijsblokje tegen aan te houden.

Vorm
Om de perfecte vorm van je wenkbrauwen te bepalen heb je een potlood nodig. Door het potlood op het puntje van je neus en aan het einde van je ooghoek te plaatsen, kun je meten tot hoe ver de wenkbrauw moet doorlopen.

Wenkbrauwen die een klein boogje hebben, geven een vrolijke uitstraling. Als je wenkbrauwen eruit ziet als streepjes, kom je een stuk bozer over dan de bedoeling is.

Epileren
Voordat je de haartjes eruit trekt, houd je met een vinger de huid rondom je wenkbrauwen strak. De haartjes moet je met de groeirichting mee epileren, van beneden naar boven en van de binnenkant naar de buitenkant.

Om een open blik te creëren, haal je alleen de haartjes aan de onderkant weg. Daardoor vergroot je namelijk de afstand tussen je wenkbrauw en je oog.  Je kunt de ongewenste haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauw beter niet verwijderen, want dan loop je het risico de vorm van je wenkbrauw blijvend te veranderen.

Resultaat
Voordat je verder gaat, kijk je even naar het resultaat. Met een speciaal wenkbrauwborsteltje kun je de wenkbrauwen bij borstelen om te kijken wat je tot nu toe gedaan hebt. Mocht je nog niet tevreden zijn met het resultaat, kun je altijd nog een paar haartjes weghalen.

Maar pas op dat je niet te veel haartjes epileert, er zijn namelijk geen middeltjes waardoor je wenkbrauwen sneller gaan groeien. De enige oplossing is dan het bijtekenen met een wenkbrauwpotlood, maar dit geeft al snel een onnatuurlijk effect.

Na afloop
Na het epileren is je huid extra gevoelig en natuurlijk een beetje rood. Reinig en ontsmet de huid daarom na het epileren met een kalmerende crème of olie.

Iemand anders
Als je het echt niet aan durft zelf je wenkbrauwen te epileren, kun je het natuurlijk ook aan iemand anders vragen. Misschien dat je zus, moeder, vriendin er meer ervaring mee heeft en het wel aan durft. Wanneer je niemand hebt die het kan, kun je natuurlijk ook naar de schoonheidsspecialiste gaan. Dan betaal je tussen de 12 a 15 euro om je wenkbrauwen te epileren.