Voor dansers gaat doorbreken gepaard met audities doen, iedere keer weer. The Ultimate Dance Battle is dan een mooi opstapje voor een danscarrière. Vanavond gaat het nieuwe programma van start.

The Ultimate Dance Battle is een nieuw dansprogramma dat onder andere tot stand gekomen is door Dan Karaty. Hij was jurylid bij So You Think You Can Dance en zal nu te zien zijn als juryvoorzitter bij The Ultimate Dance Battle.

In The Ultimate Dance Battle zien we pittige audities en alles wat erbij hoort om een professionele danser te worden. Na de audities komen alleen de beste dansers terecht in het dance camp, waardoor ze steeds een stapje dichter bij hun droom komen. Als er nog maar 25 kandidaten over zijn, krijgt elke choreograaf zijn eigen team van vijf dansers.

De choreografen moeten er op hun beurt voor zorgen dat ze de allerbeste dansers in hun team hebben. De dansers in het team kunnen nog veranderen, want als een team een opdracht wint, mag de choreograaf een danser uit een ander team weghalen en zijn eigen team hiermee versterkten.

Uiteindelijk komen er vier liveshow, waar elke week één choreograaf met zijn team afvalt. Zo blijft er na de liveshow één choreograaf met zijn team over. De winnende choreograaf krijgt dan €25.000 en elke danser uit het team wint €5.000. Het perfecte dansteam krijgt ook nog een contract om als professionele dansact op te treden.

Lieke van Lexmond neemt de presentatie van dit nieuwe programma voor haar rekening. Het lijkt mij een erg leuk programma, wat denken jullie?

Vanavond,27 maart, is de eerste aflevering van The Ultimate Dance Battle om 20.30 uur te zien op RTL5.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=GKnNVvY83RQ[/pro-player]