Overdag zijn smokey eyes misschien een beetje te veel van het goede, maar met een feestje kan het heel gaaf staan. Ieder meisje weet zo ongeveer wel hoe smokey eyes er uit zien, maar hoe je ze kunt creëren is een andere vraag. Daarom leg ik in dit artikel stap voor stap uit hoe je smokey eyes kunt maken.

Stap 1: Kleur kiezen
De meeste meiden denken bij smokey eyes meteen aan zwart, maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. In principe kun je smokey eyes namelijk in alle kleuren van de wereld maken. Kies wel twee kleuren uit die goed bij elkaar passen.

Stap 2: Voorbereiding
Hieronder heb ik een overzichtje gemaakt van de make-upproducten die je nodig hebt om smokey eyes stap voor stap te maken. Je kunt deze producten het beste van te voren pakken, zodat je daar later niet meer naar om hoeft te kijken.

  • Een klein kwastje
  • Een donkere kleur oogpotlood (zoals grijs, bruin, zwart, paars, donker- groen of blauw)
  • Een donkere kleur oogschaduw die aansluit bij de kleur van het oogpotlood
  • Een lichte kleur oogschaduw
  • Mascara
  • Foundation
  • Reinigingsmelk, watjes en wattenstaafjes

Stap 3: Schoonmaken
Maak je ogenleden schoon voor je begint met het maken van smokey eyes. Dit kun je het beste doen met een niet vette make-upremover. Wanneer je olie gebruikt, is de kans een stuk groter dat de make-up zich niet goed kan hechten en dus sneller uitloopt.

Stap 4: Foundation
Na het schoonmaken van je ogen kun je er een dun laagje foundation op smeren om er voor te zorgen dat de oogmake-up nog beter blijft zitten.

Stap 5: Tekenen
Teken met het oogpotlood een lijntje langs je bovenste wimperrand. Het maakt niet uit als het lijntje niet perfect is, je gaat deze uiteindelijk toch vervagen. Als je graag katachtige ogen wilt, kun je het lijntje een stukje verder door trekken.

Trek het lijntje nooit door naar beneden, want dat komt snel ontevreden of verdrietig over. Maak het lijntje niet te dun, want je moet het nog uitsmeren over de rest van je ooglid.

Om allebei de ogen ongeveer hetzelfde te hebben, kun je het beste het ene oog doen en dan meteen het andere oog. Dus wanneer je een stap klaar hebt bij het ene oog, die stap ook meteen bij het andere oog uitvoeren in plaats van eerst het ene oog af te maken.

Stap 6: Uitsmeren
Verdeel de oogpotlood met een kwastje over de rest van je ooglid. Begin met het kwastje aan de buitenkant van je oog en beweeg vervolgens langzaam met het kwastje naar de binnenkant van je oog.

Stap 7: Donkere oogschaduw
De basis voor de smokey eyes is er inmiddels, maar je bent nog niet klaar! Breng een beetje oogschaduw aan op het borsteltje en smeer dit vervolgens op het bewegende gedeelte van je ooglid. Hier geldt hetzelfde als bij het uitsmeren, begin aan de buitenkant en beweeg naar binnen toe. Het is namelijk de bedoeling dat de buitenkant donkerder wordt dan de binnenkant.

Je kunt zelf bepalen hoe zwaar je je ogen aan wilt zetten. Wanneer je het te heftig vindt, kun je het ook rustiger houden.

Stap 8: Lijntje
Teken met hetzelfde oogpotloodje een lijntje langs je onder wimperrand. Voor een intens effect trek je deze helemaal door tot aan je binnenste ooghoek. Hierbij maakt het ook niet uit of het lijntje perfect is, want je gaat deze nu toch weer uitsmeren. Dit doe je ook met een kwastje en vervolgens kun je ervoor kiezen een klein beetje van dezelfde oogschaduw als hierboven te vermengen met het lijntje.

Stap 9: Lichte oogschaduw
Vervolgens breng je de lichte kleur oogschaduw aan. Dit doe je vooral op het gebied aan de buitenkant van je ogen richting je slapen. Daarnaast kun je ook een lichtpuntje aan de binnenkant van je oog aanbrengen.

Stap 10: Mascara
Als finishing touch breng je een laagje mascara aan op je wimpers. Hiermee laat je je ogen net een beetje meer sprankelen.

Stap 11: Rustig
Wanneer je smokey eyes draagt, houd dan de rest van je make-up rustig en simpel. Je wilt natuurlijk niet op Bassie gaan lijken.

In dit filmpje kun je stap voor stap zien hoe je smokey eyes maakt.

[pro-player width=’560′ height=’350′ type=’video’ image=’https://www.www.meidenblog.nl/wp-content/uploads/2011/01/Smokey-eyes.jpg’]https://www.www.meidenblog.nl/wp-content/uploads/2011/03/smoky-eyes.flv[/pro-player]

Foto via Temptilia