Naast mascara en oogschaduw is eyeliner ook een populair make-upproduct. Maar het aanbrengen van een mooie, strakke lijn met eyeliner blijft voor de meeste meiden toch een lastige klus. Gelukkig heb ik een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet waarmee je een zo mooi mogelijk lijntje kunt trekken.

Voorbereiding
Leg voordat je begint  met de eyeliner aan te brengen eerst alle producten klaar, dan hoef je daar straks niet meer aan te denken. Zo is het handig om altijd een aantal reinigingswatjes, wattenstaafjes en reinigingsmelk bij de hand te hebben. De kans is namelijk erg groot dat de eyeliner gaat vlekken, zeker als je het voor de eerste keer doet.

Vooraf
Voordat je met de eyeliner aan de gang gaat, kun je het beste een dun laagje foundation op je ooglid aanbrengen. Daardoor hecht de eyeliner beter aan de huid.

Vloeibare eyeliner of potlood
Wanneer je een lijntje wilt tekenen kun je voor een vloeibare eyeliner kiezen, maar met een oogpotlood kun je dat ook gemakkelijk doen. Het probleem met oogpotloden is dat ze sneller uitlopen dan een vloeibare eyeliner.

Daarnaast is het nadeel van vloeibare eyeliner dat je snel ziet wanneer het niet perfect is aangebracht en dat het harder en onnatuurlijker overkomt dan een oogpotlood. Wanneer je kiest voor een vloeibare eyeliner kun je het beste kiezen voor een variant met viltpunten. Die zijn het makkelijkst in gebruik.

Kleur
Bij eyeliner geldt, net als bij mascara, dat wanneer je een lichte huid en licht haar hebt zwart vaak harder overkomt. Daarom kun je dan het beste kiezen voor een donkerbruine eyeliner. Als je graag opvalt of gewoon een keer iets anders wilt proberen, kun je ook kiezen voor een gekleurde variant of een eyeliner met glitters.

Boven het oog
Het aanbrengen van eyeliner gaat het gemakkelijkst wanneer je je elleboog ergens op laat steunen. Dat geeft net dat beetje extra stevigheid die je goed kunt gebruiken bij dit klusje. De meeste meiden brengen eyeliner aan met hun oog dicht, maar je kunt ze beter open houden. Met je oog open kun je namelijk de contouren van je oog beter volgen.

Begin met het aanbrengen van de eyeliner aan de binnenkant van je oog. Zeker als beginner kun je het beste eerst een aantal stippen zetten die je vervolgens alleen nog maar met elkaar hoeft te verbinden. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoe dik je de streep wilt of er meerdere tegen elkaar aan tekenen.

Onder het oog
Voor de onderkant van je oog kun je het beste een oogpotlood gebruiken. Dit oogt minder zwaar en kun je makkelijker vervagen voor een speels effect.

Oefenen
Natuurlijk lukt het je niet in één keer een prachtig, strak lijntje te tekenen, tenzij je een natuurtalent bent. Oefen dus zo vaak als je wilt en begin gewoon opnieuw wanneer je het niet mooi vindt.

In dit filmpje kun je zien hoe je eyeliner aanbrengt.
[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=8_bJQdOd1hc[/pro-player]