Als je weleens alleen thuis bent is het handig als je zelf iets lekkers op tafel kunt zetten. In plaats van de makkelijke weg kiezen en eten afhalen, kun je het eenvoudig zelf maken. Hieronder vind je een recept om heerlijke mie met roerbakgroenten en omelet te maken voor 1 a 2 personen.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • halve eetlepel gebakken uitjes
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 125 gram eiermie
  • 1,5 eetlepel olie
  • Peper en zout
  • Half zakje bami kruiden
  • Half zakje Thaise of Chinese roerbakgroenten

Hoe?
Je begint met het loskloppen van de eieren in een kom. Als de eieren goed lost geklopt zijn voeg je er een beetje peper en zout aan toe en klop je dit er doorheen. Zet een koekenpan op een lage stand op het vuur en bak er wat olie in. Als de olie verhit is, doe je het geklopte eimengsel in de pan en laat je het ei bakken. Als de omelet gaar is, en niet bruin, dan leg je het ei op een bord en snijd je het gebakken ei in stukjes.

Nu je klaar bent met het ei kun je de mie klaar gaan maken. Vul een pan met water en voeg wanneer het water kookt de eiermie toe. Wanneer de mie gaar is, meestal na ongeveer 4 minuten, giet je het af. Als het hete water uit de pan is, spoel je de mie met koud water af en maak je de mie los met je handen. Dit moet je doen omdat anders de eiermie kan gaan plakken.

Verwarm een beetje olie in een pan en voeg de Thaise of Chinese roerbakgroenten toe. Schep de groenten af en toe om, binnen 5 minuten zijn de groenten al klaar. Doe nu de gebakken uitjes, de mie, de bamikruiden en de omeletstukjes bij de groenten in de pan en laat alles nog enkele minuten bakken.

Als laatste roer je alle gebakken ingrediënten door de eiermie heen. Om het af te maken kun je wat chilisaus en ketjap door je maaltijd doen.

Eet smakelijk!