Heb je zin in een lekker tussendoortje, maak dan zelf je eigen smoothie. Het is veel goedkoper dan een kant en klare smoothie en het is nog leuk ook! Hieronder vind je 2 recepten voor een smoothie.

Zorg dat je voordat je begint een blender in huis hebt. Om deze 2 smoothies te kunnen maken, heb je zeker een blender nodig. Verder hoef je alleen maar het recept te volgen en te genieten van een lekkere smoothie.

Chocolade ijs smoothie

Ingrediënten voor 1 persoon:
1 Banaan
Half glas melk
Halve eetlepel bruine suiker
1 eetlepel geraspte chocolade of een halve eetlepel cacao
1 bolletje chocolade ijs
IJsklontjes

Hoe?
Eerst meng je de geraspte chocolade of de cacao, ligt eraan wat je in huis hebt gehaald, met de bruine suiker en de melk. Dit goedje meng je totdat het een papje wordt. Als je dit gedaan hebt schil je de banaan en snij je hem in grote stukken. Daarna doe je alle ingrediënten in de blender en na 30 seconden is je Chocolade ijs smoothie klaar!

Frambozen smoothie

Ingrediënten voor 4 personen:
4 bollen citroensorbetijs
Een halve citroen
Frisse fruitdrank appel/framboos
1 pak bevroren frambozen

Hoe?
Je begint met het raspen van de citroenschil, zorg van te voren wel dat je de citroen gewassen hebt. Daarna pers je de citroen. Als je dit gedaan hebt doe je de citroensap en citroenrasp in de blender. Dan voeg je daar bijna alle frambozen aan toe, maar bewaar er een paar. Doe de fruitdrank daarbij en mix alles totdat je een dikke smoothie krijgt. Pak 4 wijde glazen en schenk daar de smoothie in. Om het af te maken schep je er een bolletje citroenijs in en een leg er een paar frambozen op.

Geniet ervan!