De meeste meiden dragen overdag niet al te veel oogmake-up, maar wanneer ze een feestje hebben tutten ze er op los met oogschaduw, eyeliner en mascara. Met behulp van deze tips is het een stuk gemakkelijker om oogschaduw aan te brengen.

Voorbereiding

Leg voordat je begint met de oogschaduw aanbrengen eerst alle producten klaar die je nodig hebt. Wanneer je dan begonnen bent, hoef je niets meer te pakken en kun je je volledige aandacht op het opmaken richten.

Producten die je goed kunt gebruiken bij het opmaken van je ogen zijn: een oogschaduwborsteltje, drie kleuren oogschaduw, mascara, vloeibare foundation, reinigingslotion, wattenstaafjes en reinigingswatjes.

Kleur kiezen

Opgemaakte ogen trekken nog meer aandacht dan ogen die niet opgemaakt zijn. Kies daarom een kleur oogschaduw die bij de kleur van je ogen past. Hieronder kun je kijken welke kleuren mooi bij jouw ogen zal staan.

Blauwe ogen: Bij blauwe ogen kun je blauwe oogschaduw dragen, maar gebruik dan wel een tint donkerder dan de kleur van je ogen. Wanneer je precies dezelfde kleur oogschaduw kiest, is de kans groot dat het nogal saai overkomt. Andere kleuren die mooi bij blauwe ogen staan zijn: Grijs, zwart en paars.

Bruine ogen: Meiden met lef kunnen hun bruine ogen accentueren met bijvoorbeeld fel roze of lime-groene oogschaduw. Als je het liever iets onopvallender houdt, kies dan voor koperkleurige, zachtroze, legergroen of bruine oogschaduwtinten.

Groene ogen: In principe kunnen een heleboel kleuren oogschaduw bij groene ogen. Zoals goud, paars, bruin maar daarnaast staan groene tinten oogschaduw ook heel mooi bij groene ogen.

Grijze ogen: Als jij gezegend bent met grijze ogen, kies dan voor warme bruintinten, lila of oranje oogschaduw. Grijze oogschaduw zou je ogen een stuk saaier kunnen maken, maar wanneer je kiest voor een zilverkleur springen ze er wel uit.

Kies drie kleuren uit, zo begin je met de lichtste en eindig je met meest donkere.

Basis

Voordat je begint met de oogschaduw aan te brengen, kun je het beste een dun laagje vloeibare foundation op je ogen doen. Hierdoor komt de kleur van de oogschaduw nog mooier uit en het zorgt er ook nog voor dat de oogschaduw niet uitloopt.

Oogschaduw

Breng de lichtste kleur oogschaduw als eerste aan op het gebied van de oogplooi tot onder de wenkbrauw. Vervolgens meng je de mediumkleur met de oogschaduw die nog op het borsteltje zit en breng je deze kleur aan op de oogplooi.

Als laatste breng je dan de meest donkere oogschaduwkleur aan op de buitenste uithoeken van je oog net boven de lijn van je wimpers tot aan de oogplooi. Daarna kun je om een V-vorm te creëren ook nog een beetje oogschaduw aanbrengen op de onderste wimperlijn aan de buitenste ooghoeken.

Opnieuw

De kans is vrij klein dat het aanbrengen van oogschaduw meteen in één keer goed gaat. Wanneer het de eerste keer niet lukt, stop er dan niet meteen mee maar begin gewoon opnieuw. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen!

Om een echte partylook te creëren kun je het filmpje hieronder gebruiken.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=KDYMW6OTw8c[/pro-player]