Mascara geeft je wimpers net dat extra beetje kleur en volume waar ieder meisje van droomt. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom het één van de best verkochte beautyproducten is. Het lukt sommige meiden alleen niet altijd om hun mascara goed aan te brengen, vandaar deze tips die het aanbrengen van mascara gemakkelijker maken.

Schoon
Voordat je begint met mascara aanbrengen, is het nodig de oude mascaralagen er af te halen. Doe dit met een niet vette make-upremover, want dan blijft de nieuwe mascara een stuk beter zitten dan op vette wimpers.

Krullen
Wanneer je van jezelf geen krullende wimpers hebt, kun je ze gemakkelijk met een wimperkruller krullen. Zorg ervoor dat de wimperkruller schoon is voor je hieraan begint. Voor nog beter en langer resultaat kun je de wimperkruller verwarmen, door deze bijvoorbeeld even onder een warme föhn te houden.

Controleer voor je de wimperkruller plaatst of hij niet te warm is geworden. Plaats de kruller vervolgens zo dicht mogelijk bij de inplant en knijp hem een aantal seconden dicht.

Kleur kiezen
Wanneer je licht haar hebt, kun je beter voor bruine mascara kiezen. Het verschil is niet zo groot, maar het komt een stuk natuurlijker en minder hard over dan zwarte mascara. Als je blauwe ogen hebt kun je die accentueren met blauwe mascara.

Klontjes
Als er klontjes op het borsteltje zitten, is de kans groot dat je ze ook in je wimpers krijgt. Veeg daarom voor het aanbrengen van de mascara de klontjes af aan de rand van het kokertje of aan een tissue.

Aanbrengen
Begin met het aanbrengen van de mascara bij de aanzet van je wimpers. Wanneer je zigzaggende of horizontale bewegingen maakt, worden je wimpers vooral voller. Voor extra volume kun je beter verticale bewegingen maken.

Vergeet bij het aanbrengen van de mascara vooral de ooghoeken niet. Dit kun je doen door de punt van het borsteltje bij de hoek van je oog te houden en dan een aantal keer te knipperen.

Voor de onderwimpers hoef je het borsteltje niet nog een keer in het kokertje te dopen, maar kun je gewoon het restje dat nog aan de borstel zit gebruiken.

Wimperkam
Na het aanbrengen van de mascara kun je je winpers nog doorkammen met een wimperkam. Daarmee voorkom je samenklonteren.

Mascaraweetjes
Een mascara gaat ongeveer drie maanden mee. Wanneer je mascara dik of taai wordt, is het absoluut tijd voor een nieuwe.

Maak geen pompbewegingen in het flesje, maar draai je mascara een aantal keer rond. Wanneer je pompt, komt er extra lucht en droogt de mascara uit.

Het beste is om je mascara en andere oogproducten niet met andere mensen te delen. De kans op een ooginfectie blijft daardoor het kleinst.

Krul je wimpers nooit wanneer je al mascara op hebt gedaan. Je wimpers beschadigen daardoor sneller of ze vallen eerder uit.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe je gemakkelijk mascara aan kunt brengen wanneer je niet zoveel tijd hebt.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=p6kBor9M6i4[/pro-player]