De meeste meiden willen aan het begin van het nieuwe jaar best een aantal kilo kwijt. Maar hebben geen zin om een streng dieet te volgen waarbij ze amper nog iets mogen eten. Gelukkig is dat niet de enige manier om af te vallen, er zijn namelijk ook genoeg dingen die je kunt doen om af te vallen zonder echt een dieet te volgen!

Minder snoepen
Zelf vind ik het vrij moeilijk om helemaal niet te snoepen, maar als je mindert is dat in principe ook al een stap in de goede richting! Probeer gewoon zo min mogelijk lekkere snoepjes in huis te hebben, zodat je meteen ook een stuk minder in de verleiding komt.

Gezond eten
Een patatje met een vette hamburger is heerlijk op zijn tijd, maar doe dit absoluut niet te vaak. Eet zoveel mogelijk groente en fruit en zo min mogelijk vette dingen, al zijn die misschien nog zo lekker.

Laat aan je ouders of aan de persoon die ’s avonds vaak kookt, weten dat je bezig bent met afvallen. Zo kan diegene er met het avondeten rekening mee houden.

Sporten
Je hoeft niet eens per se een abonnement te nemen bij de sportschool, al kan dit natuurlijk wel. Als je gewoon vaker kiest voor de benenwagen of de fiets in plaats van de scooter of de auto en de trap in plaats van de lift is dat ook genoeg.

Water
Probeer zo min mogelijk frisdranken te drinken, kies liever voor een gezond glas water of thee zonder suiker. Wanneer je water echt niet weg krijgt, kun je ook kiezen voor een vruchtensap van 100% vruchten en dus zonder toegevoegde suikers.

Ontbijten
Veel meiden denken dat ze door het ontbijt over te slaan extra snel afvallen, maar dat is absoluut niet waar. Wanneer je het ontbijt overslaat, snack je tussendoor veel meer dan wanneer je gewoon ontbijt.

Maat
Zoek een maat waarmee je het afvallen kunt delen, zo kunnen jullie samen gaan wandelen of samen nieuwe salades of gezonde hapjes uitproberen. Samen is het toch net iets leuker dan wanneer je het helemaal alleen moet doen.

Eetdagboek
Schrijf op wat je iedere dag gegeten hebt, als je dan ziet dat je de ene dag een beetje te veel gezondigd hebt, zorg er dan voor dat je je de volgende dag een beetje inhoudt.

Realistisch
Blijf realistisch en bedenk je dat ieder meisjeslichaam anders is. Niet iedereen kan eruit zien als die ultra slanke modellen die je in de bladen en op de televisie ziet. Natuurlijk mag je een paar kilo kwijt raken, maar op een gegeven moment moet je jezelf accepteren zoals je bent!