Een heleboel meiden hebben last van een droge huid maar weten niet goed hoe ze die droge huid moeten verzorgen. Je kunt een droge huid niet voorkomen als je er eenmaal last van hebt, maar met deze tips kun je er wel voor zorgen dat je er zo min mogelijk van ziet.

Denk je dat je last hebt van een droge huid, maar weet je het niet zeker? Je herkent een droge huid aan de volgende punten:

  • Je huid voelt droog aan bij het aanraken
  • Rond de middag verschijnen er schilferachtige plekjes
  • Zelden of nooit puisten
  • Na het wassen voelt je huid strak aan
  • De poriën zijn zeer fijn

Handen wassen
Koop voor het wassen van je handen een speciale zeep met een neutrale PH-waarde. Dat is een stuk beter dan gewone zeep. Gebruik na het wassen van je handen een vochtinbrenger.

Juiste voeding
Vitamines A en B helpen bij het herstellen en voorkomen van een droge huid. Vitamine A vind je in vis, lever, eieren en melkproducten. Veel graanproducten bevatten vitamine B.

Speciale verzorgingsproducten
Ga voor speciale producten voor een droge huid, ook al zijn deze misschien iets duurder. Er bestaan speciale producten voor mensen met een droge huid zoals lotions, badoliën, crèmes en zalfjes.

Daarnaast kun je een droge huid ook goed insmeren met een vette crème zoals Vaseline. Dit kun je het beste ’s avonds doen, want dan kan het de hele nacht intrekken.

Douchen
Ga niet te vaak onder de douche als je last hebt van een droge huid en douche ook niet te warm. Lauwwarm water is het beste voor mensen met een droge huid. Dep na het douchen je huid droog en smeer deze in met de vetste crème die je in huis hebt.

Bescherming
Deze tijd van het jaar is geen goede tijd voor de meiden met een droge huid. Bescherm je huid goed tegen de kou en de wind. Draag goede handschoenen, een muts of een sjaal.

Maskertjes
Probeer minimaal twee keer per week een verzorgend maskertje op te doen, dat helpt enorm bij het herstellen van de droge huid.

Roken
Roken is voor een heleboel dingen slecht en ook zeker voor je huid. Rook dus niet want je huid wordt er echt niet mooier van.

Zon
De zon is ook niet goed voor je huid, je kunt er rimpels, blaren en uitslag van krijgen. Als je per se in de zon wilt, smeer je dan in met een goede zonnebrand.

Slaap en beweging
Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, wanneer je slaapt kan de huid zich gemakkelijk herstellen. Maar zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende beweegt. Regelmatige lichaamsbeweging zorgt er voor dat de huid van binnenuit gezonder blijft.