Het is altijd leuk om samen met je vriendinnen te winkelen, een film te kijken of gewoon te kletsen. Maar misschien willen jullie wel eens iets anders proberen en weten jullie niet zo goed wat. Daarom heb ik een aantal leuke dingen die je samen met je vriendinnen kunt doen op een rijtje gezet.

Pretparken

Als je een hele dag de tijd hebt, is het leuk om een bezoekje aan een pretpark te brengen. Persoonlijk vind ik in deze tijd van het jaar de Winter Efteling altijd erg leuk om naar toe te gaan. Helaas is dit niet voor iedereen om de hoek, maar er zijn natuurlijk andere pretparken!

Workshop

Met zijn alle een workshop of cursus volgen is leuk en leerzaam. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een workshop schoonheidsspecialiste, sieraden maken of bonbons maken. Daarnaast is een kookcursus ook erg leuk.

Fotoshoot

Een fotoshoot is ook altijd leuk om te doen. Je kunt ervoor kiezen om gewoon foto’s van elkaar te maken, maar je kunt ook naar een echte fotograaf. Vaak kun je die gewoon inhuren en als je het met een aantal vriendinnen doet, is dat helemaal niet zo duur.

Gezelschapsspelletjes

Wanneer jullie allemaal een beetje krap bij kas zitten, nodig je vriendinnen dan eens uit voor een gezellig dagje thuis. Trek alle ouderwetse spelletjes, zoals Monopolie, Party & Co uit de kast en heb plezier!

Kokkerellen

Samen de keuken in duiken, kan ook voor een heleboel lol zorgen. Koekjes, een cake of een appeltaart bakken is leuk en lekker. Maar samen voor een groep koken is natuurlijk ook gezellig. Organiseer eens een etentje voor vriendinnen en laat iedereen iets mee nemen. Zo leer je nieuwe lekkernijen kennen en heb je een gezellige tijd met vriendinnen. Daarnaast is een high tea ook erg leuk.

Creatief

Knutselen, kleien, schilderen, doe net alsof je terug bent op de kleuterschool. Houd gezellig een creatieve middag en laat het kind in jullie naar buiten!

Kleding

Kleding hebben jullie waarschijnlijk nooit genoeg, maar jij en je vriendinnen hebben vast een aantal kledingstukken die jullie nooit meer dragen. Als je deze kledingstukken met elkaar ruilt, hebben jullie allemaal een vernieuwde garderobe. Het is ook leuk om met elkaar oude kledingstukken een nieuw leven te geven door er bijvoorbeeld leuke knopen aan te naaien of korter te maken.

Buiten

Buitenshuis kun je ook een heleboel dingen doen. In de zomer kunnen jullie naar het strand, een meer, het bos of gaan varen. In de winter kun je naar het zwembad, bowlen, naar de bioscoop, uit eten of gewoon naar een leuk feest toe.