Ik vraag me soms wel eens af waar die extra kilootjes nou vandaan komen. Daarom ben ik dus eens gaan zoeken naar geheime dikmakers, en ja hoor ik heb ze gevonden!

Vruchtensapjes
Vele van ons drinken vruchtensapjes in plaats van frisdrank. Maar wist je ook dat een glas vruchtensap meer suiker bevat dan drie stuks fruit? Overbodige suikers worden omgezet in extra vet. Je kunt daarom beter groene thee of water drinken.

Niet ontbijten
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit komt omdat je stoelgang en je spijsvertering meteen geactiveerd worden. Het is dus zeker niet goed om dit over te slaan. Want hierdoor ga je juist sneller de fout in met ongezonde dingen vanwege de honger.

Te vroeg aan zoetigheid
Begin je al vroeg op de dag met het eten van zoetigheid? Als je snoepjes eet stijgt je bloedsuikerspiegel heel snel, maar deze daalt ook weer heel snel. Hierdoor zal je nog meer trek krijgen in zoetigheid.

Teveel opscheppen
Misschien valt het je niet zo op, maar is dat derde broodje hamburger met saus echt nodig? Vaak eten we teveel tijdens het avondeten, ook al zitten we vol. Neem rustig je tijd voor het eten en luister naar je lichaam. Vol is vol.

Stress
Stress is echt een vijand van een gezond lichaam. Als je stress hebt zul je merken dat je meer gaat en wilt eten. Voorkom dit door regelmatig rust te nemen.