Je haar wassen, het klinkt zo simpel en zo lijkt het ook. Maar er komt echt wel wat meer bij kijken dan alleen je haar nat maken en shampoo erin doen. Daarom heb ik een aantal tips om je haar te wassen.

Borstelen
Dit is vooral handig voor mensen met lang haar. Je kunt het beste je haar even kammen/borstelen voordat je het gaat wassen.

Watertemperatuur regelen
Te heet water is echt dodelijk voor je haar en met te koud water wordt je haar niet schoon. Probeer daarom altijd je haar te wassen met lauw warm water.

Hoeveelheid shampoo
Teveel shampoo gebruiken kan je haar ernstig uitdrogen. Zorg ervoor dat je een normale hoeveelheid gebruikt en niet overdreven veel.

Wasmassage
Een hoofdhuidmassage tijdens het wassen stimuleert de doorbloeding en vermindert de kans op haaruitval. En daarbij is een massage ook lekker ontspannend.

Voorzichtig droogdrukken
Als je je haar stevig droog wrijft raakt het beschadigd en krijg je kwetsbaar haar. Daarnaast breng je het ook nog eens onnodig in de war. Druk daarom het water na het wassen zoveel mogelijk uit je haartjes en wikkel een handdoek om je hoofd.