Steeds vaker hoor ik dat meisjes niet tevreden zijn met hun lichaam. Een buikje, uitgezakte kont en geen strakke benen. Noem het maar op. Daarom heb ik voor jou wat oefeningen uitgezocht voor een strakker en gezonder lichaam.

Touwtjespringen
Met touwtjespringen verbrand je onwijs veel calorieën. Daarom is het juist zo goed voor je. Zorg er wel voor dat tijdens het touwtje springen je voeten bijna niet van de grond komen.

Aerobic oefeningen
Aerobic oefeningen zijn super voor je lichaam. De oefeningen zorgen voor een goede doorstroming van het bloed en houden het hart en aderen gezond. Nog een extra voordeel: het houdt je huid stralend.

Zwemmen
Calorieën verdwijnen als sneeuw voor de zon als je zwemt. Dit is zo omdat je je bovenlichaam traint tegelijkertijd met je onderlichaam. Ook is het een goede reden om een nieuwe bikini te kopen.

Buikspieroefeningen
De meeste mensen onder ons brengen veel tijd door op school. Maar dat is geen excuus om niet aan je buikspieren te werken. Probeer je buik en billen aan te spannen, houd dit 20 seconden vast en ontspan daarna 20 seconden. Doe dit 5 keer per dag en je zult merken dat je dan vanzelf buikspieren krijgt.

Strakke Billen
Als je deze oefening goed uitvoert moet dat uitgezakte kontje verleden tijd zijn. Ga rechtop staan en zet een grote stap voorwaarts en buig je knie. Let er op dat je knie net boven de grond komt. Sta zo voor 5 seconden en ga dan weer terug naar de begin positie. Doe dit met elk been zo’n 10 keer en bouw het langzaam op.

Blijven bewegen
Als je krap in je tijd zit of geen zin hebt om deze oefeningen te doen, probeer dan veranderingen aan te brengen in je dagelijks leven. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift en neem wat vaker de fiets dan de auto of scooter. Kies ook voor een gezond tussendoortje zoals een appel of een banaan en neem geen Twix of een Mars.