Deze bijzondere creaties zijn het werk van de Japanse Nagi Noda, die helaas overleed twee jaar geleden. De hair hats zoals ze worden genoemd, zijn gemaakt van haar en in allerlei dieren gevormd.

De ontwerpster Nagi Noda creëerde vijftien verschillende haarstukken, die allemaal uniek zijn doordat ze met de hand zijn gemaakt. Met behulp van een mal of constructie van draden zijn de hair hats in elkaar gezet. De creaties hebben de vorm van dieren, onder andere van een konijn, een hond, een hert, een leeuw en mijn favoriet een olifant.

Niet iedereen kent Nagi Noda, maar misschien heb je haar werk weleens gezien. Bijvoorbeeld bij Lady Gaga, die wel te porren is voor een uitbundig kapsel. Zo droeg ze in haar clips en op straat de verbazingwekkende haarstukken van Nagi Noda.

Het is jammer dat we geen werk meer kunnen verwachten van Nogi Noda, want de Japanse overleed twee jaar geleden. Na een ernstig auto ongeluk is ze aan haar verwondingen gestorven, op de jonge leeftijd van 35 jaar. Maar gelukkig kunnen we nog even genieten van de hair hats, ze zien er werkelijk prachtig uit maar ik zou er denk ik niet mee over straat lopen, jij wel?