Organiseer je binnenkort een evenement? Dan is de kans groot dat je met polsbandjes wilt werken. Wie denkt dat er slechts één soort polsbandje is, heeft het mis. Je kunt namelijk uit verschillende soorten polsbandjes kiezen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij een aantal soorten polsbandjes op een rijtje die je kunt gebruiken.

1. Papieren polsbandjes
Als je zelf regelmatig naar een festival of evenement gaat, heb je ongetwijfeld weleens een papieren bandje om jouw pols gehad. Deze bandjes worden onder meer gebruikt om onderscheid te maken in leeftijd. Zo krijgen 18-minners bijvoorbeeld een rood bandje, terwijl 18-plussers een groen bandje krijgen. Papieren polsbandjes zijn goedkoop, waardoor het niet gek is dat ze veelvuldig gebruikt worden bij festivals en evenementen.

2. Textiel polsbandjes
Wie voor de goedkoopste polsbandjes gaat, komt zeer waarschijnlijk bij papieren bandjes uit. Je betaalt hier relatief weinig voor, maar papieren polsbandjes brengen ook een nadeel met zich mee. Ze zijn namelijk niet bepaald stevig. Textiel polsbandjes zijn een stuk steviger. Bovendien heb je met dit soort bandjes vaak meer mogelijkheden dan met polsbandjes van papier. Nadeel is dat je er wel wat meer voor betaalt. 

3. Elastische polsbandjes
Op meerdaagse festivals en evenementen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van elastische polsbandjes. Het grote voordeel van dit soort festivalbandjes is dat je ze om en af kunt doen zonder dat ze kapot gaan. Dit is met polsbandjes van papier en textiel niet het geval. Hierdoor kunnen de bandjes vaker gebruikt worden, waardoor je minder bandjes hoeft te kopen.

4. Siliconen polsbandjes
Wanneer je op zoek bent naar bandjes die comfortabel te dragen zijn, kom je waarschijnlijk bij siliconen polsbandjes uit. Naast het draagcomfort zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos als je voor deze rubberen armbandjes kiest. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in talloze kleuren. Bovendien kun je ze – net als vrijwel ieder ander polsbandje – laten bedrukken met een tekst en/of afbeelding. Hierdoor kun je hem geheel aan jouw festival of evenement aanpassen.

5. Vinyl polsbandjes
Organiseer je een evenement dat in de buitenlucht plaatsvindt? Dan kun je voor vinyl polsbandjes kiezen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld papieren polsbandjes zijn bandjes van vinyl weerbestendig. Doordat deze bandjes voorzien zijn van een druksluiting, kunnen ze niet geopend worden zonder ze kapot te maken. Hierdoor kan een vinyl bandje nooit worden doorgegeven.

6. Duurzame polsbandjes
Wanneer je veel waarde hecht aan duurzaamheid, wil je mogelijk ook duurzame polsbandjes gebruiken. De bandjes die we hierboven noemden, zijn dan niet bijzonder geschikt. Gelukkig kun je ook duurzame polsbandjes kopen. Er zijn namelijk polsbandjes die gemaakt worden van biologisch katoen, kurk, PET of bamboe. Dit zijn niet de goedkoopste polsbandjes, maar ze dragen bij aan de duurzame uitstraling die je met jouw evenement of festival nastreeft.