Wanneer je problemen hebt wat betreft je relatie kan relatietherapie jullie helpen om je relatie weer op orde te krijgen. Door beide in gesprek te gaan met een relatietherapeut kunnen jullie achter de oorzaak van het probleem komen en hier dan ook een oplossing voor vinden. Dit is natuurlijk al bekend, maar hoe kan een relatietherapie jullie specifiek helpen? Wanneer schakel je een relatietherapeut in? En hoe werkt relatietherapie? In dit artikel zullen we antwoord geven op deze vragen. 

Wanneer schakel je een relatietherapeut in?

Je kunt met je partner naar een relatietherapeut gaan als jullie problemen hebben en daardoor veel onenigheid, spanningen en conflicten ervaren. Jullie gaan dan samen door middel van relatietherapie onderzoeken hoe dit opgelost kan worden. Daarnaast is het ook mogelijk om preventief naar een relatietherapeut te gaan. Dit klinkt misschien wat gek, maar door vroegtijdig hulp in te schakelen, kun je grote problemen voorkomen. Doordat je leert om problemen vroeg te herkennen, kun je ook vroeg een oplossing bieden. Is er bijvoorbeeld een probleem waar jullie constant tegenaan lopen en geen oplossing voor hebben? Schakel dan op tijd hulp in. Bovendien kun je bij door middel van relatietherapie ook begeleiding krijgen tijdens een relatiebreuk. Wanneer je relatie helaas geen stand heeft gehouden en er heftige conflicten oplopen, kan een relatietherapeut jullie begeleiden om alles goed te regelen en afscheid van elkaar te nemen. 

Hoe werkt relatietherapie?

Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat elke relatietherapie anders zal zijn. Dit is namelijk afhankelijk van de relatietherapeut en het koppel. Overkoepelend zijn de gesprekken die jullie met je relatietherapeut zullen hebben. Deze gesprekken zullen op regelmatige basis plaatsvinden, zodat een relatietherapeut jullie over een langere tijd bij kunnen staan en in verschillende stadia kunnen begeleiden. Het verschilt hierbij ook of jullie gezamenlijk op gesprek zullen komen, juist afzonderlijk of een combinatie hiervan. Bovendien kun je overal relatietherapie volgen en zal er altijd wel een relatietherapeut in de buurt zijn. Het maakt dus niet uit of je op zoek bent naar een relatietherapeut in Rotterdam of Groningen.