Bij een gezonde leefstijl horen ook gezonde dorstlessers. De nummer één op het gebied van gezonde drankjes is en blijft water. Daarmee houd je het vochtgehalte in je lichaam op peil, zonder dat je schadelijke stoffen binnenkrijgt. Water bevat immers geen vetten, geen suikers en geen chemische toevoegingen om kleur of smaak te verbeteren. Maar water is natuurlijk wel een beetje saai. Wil je af en toe wat anders drinken en tegelijk je lichaam in veel opzichten een boost geven? Dan is thee een echte aanrader. Vooral van groene thee kun je eindeloos blijven genieten. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, elk met een specifieke eigen smaak en weldadige eigenschappen voor je lichaam.

De kunst van het theezetten

Een goede kop thee is heerlijk, maar het vereist wel enige aandacht om het beste resultaat te verkrijgen. Veel mensen maken bijvoorbeeld de fout om water te koken en dat vervolgens direct op de theeblaadjes te gooien. Dat is zonde, want het gevolg is dat de theeblaadjes een bittere smaak krijgen. Dit kun je voorkomen door het gekookte water eerst even te laten staan, voordat je het gebruikt om thee mee te maken. Laat het water afkoelen tot ongeveer 85 graden voor het beste resultaat. Haal in de kookwinkel een speciale theethermometer om precies te kunnen zien wanneer het water op de juiste temperatuur is.

Oppeppend of juist kalmerend

Een kop thee kan je nieuwe energie geven, maar ook juist kalmeren. Het ligt eraan welke kruiden erin zitten. Je kunt het beste wat verschillende soorten thee bestellen, zodat je voor elke gelegenheid de juiste kop thee kunt zetten. Verandering van spijs doet eten, maar dat geldt natuurlijk ook voor de drankjes die je in de loop van een dag tot je neemt. Wist je trouwens dat groene thee niet alleen erg lekker is, maar ook heel goed voor de spijsvertering? Daarnaast bevat groene thee veel antioxidanten, die ontstekingen in je lichaam kunnen afremmen.