Ben jij wel weer toe aan een gezellig avond met vriendinnen? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Er zijn dan natuurlijk veel dingen die je kunt gaan doen, maar hoe leuk en gezellig is het om weer een ouderwetse filmavond te organiseren? Je kunt er dan voor kiezen om natuurlijk eerst te beginnen met een hapje en een drankje en even lekker bij te praten. Vervolgens kunnen jullie doorschuiven naar de bank en de film starten. Hier wil je dan natuurlijk ook wel wat lekkers bij eten en drinken. Lees dan snel verder voor tien heerlijke lekkernijen voor bij een gezellige filmavond.

Klassiekers

Als je denkt aan een lekkernij voor bij een film dan denk je natuurlijk direct aan popcorn. Je kunt natuurlijk voor zoete of zoute popcorn gaan, maar tegenwoordig zijn hier ook veel varianten op die leuk zijn om eens uit te proberen. Denk bijvoorbeeld aan zoete en zoute popcorn gemixt of aan popcorn met een smaakje, zoals karamel of kaneel. Maar daarnaast zijn er natuurlijk nog erg veel andere opties, zoals muffins, brownies of stroopwafels of andere koekjes. Voor verse lekkere koekjes en andere lekkernijen kun je gemakkelijk online bestellen bij De Bakkerij. Je hoeft dus niet meer naar de winkel of de bakker om allemaal lekkernijen in huis te halen voor de filmavond. 

Gezonde snacks

Wil je toch liever voor wat gezonds gaan? Dan kan dat natuurlijk ook. Hiervoor zijn veel verschillende recepten en ideeën. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld zelf groentechips te maken. Hierdoor heb je toch een lekkere snack, maar ben je wel gezonder bezig in plaats van die zak chips uit de supermarkt erbij te pakken. Bovendien kun je ook kiezen voor een gezonde dip met broodstengels, zoals hummus. Verder zijn noten ook altijd goed en hiervoor hoef je dan ook niet zelf in de keuken te gaan staan. 

Thema lekkernijen

Heb jij een filmavond vanwege een speciale feestdag of gelegenheid? Dan kun je er ook voor kiezen om lekkernijen aan te schaffen die helemaal bij het thema passen. Hebben jij en je vriendinnen een filmavond vanwege kerst? Kies dan voor heerlijke oliebollen, een kerstpakket of kerst chocolade. Zo kun je ook kiezen voor pasen, EK of sinterklaas lekkernijen. Je kunt het zo gek niet bedenken of jouw lekkernijen kunnen helemaal matchen bij het thema. 

Kortom er zijn genoeg ideeën voor lekkernijen tijdens een gezellige filmavond met vriendinnen. Zo kun je kiezen voor een klassieker als popcorn, een gezonde snack of juist een lekkernij helemaal in het thema van jullie filmavond.