Het is bekend dat CBD olie een positieve werking heeft op lichamelijke en mentale klachten. Het zou een ontspannende werking hebben, waardoor het zou helpen bij het verminderen van stress en pijnklachten. Bovendien zou het bij nog meer problemen helpen, zoals slaapproblemen, diabetes en acne. Cannabidiol wordt gewonnen uit de werkzame stof die in de bladeren en bloemtoppen van vezelhennep te vinden is. Dit wordt verkocht in verschillende vormen, zoals olie en capsules. Daarnaast is het vaak een bestanddeel in andere producten, zoals huidverzorging. Het is een voedingssupplement en dus geen medicijn. Maar heeft het gebruik van CBD een minimumleeftijd?

High?

Deze voordelen van CBD zijn vooral gericht op volwassenen, maar het heeft ook zeker voordelen voor kinderen. Hierbij is het belangrijk om aan te geven dat de psychoactieve stof uit de cannabisplant, THC, niet verwerkt is in CBD producten. Hierdoor is het dus absoluut niet mogelijk om high te worden van CBD producten. De stof die dit effect veroorzaakt is dus een hele andere stof met totaal andere eigenschappen.

Kinderen en CBD olie?

Maar dat het niet schadelijk is voor een kind, is alsnog geen reden om het uw kind wel te geven. Welke voordelen heeft CBD olie voor kinderen? Zo zou CBD olie helpen bij kinderen met epilepsie. Hierdoor kan bij extreme epilepsie het aantal epileptische aanvallen per week behoorlijk teruglopen. Daarnaast kan CBD olie ook baten bij de ziekte van Crohn en pijnverlichting bieden. Verder kan het ook een positieve werking hebben op ADD en ADHD, doordat CBD olie een rustgevende werking heeft. Hierdoor zou dit ook helpen bij angstaanvallen. Doordat het gebruik van CBD producten ook zorgt voor vermindering van pijnklachten helpt het ook bij kinderen die veel last hebben van hoofdpijn, zenuwpijn of bijvoorbeeld menstruatiepijn. Bovendien zou CBD ontstekingsremmend werken, waardoor het ook vaak in huidproducten verwerkt zit. Hierdoor kan het ook hulp bieden bij ontstekingen en acne. 

Dosering

Het is dus duidelijk dat CBD olie veel voordelen heeft, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De dosering is hierbij wel belangrijk en dan ook afhankelijk van de klachten. Daarnaast reageert iedereen anders op CBD olie en is het dus aan te raden in het begin met een lage dosering te starten. Dit kun je dan voorzichtig opbouwen totdat je jouw effectieve dosering hebt gevonden. Bovendien heeft CBD olie niet direct effect, dus neem niet meteen teveel, want het effect hiervan kan even duren. Daarnaast verschillen ook de concentraties die verkrijgbaar zijn, maar hiervan wordt 5% het meest gebruikt. Voor (kleine) kinderen zou 2,5% ook goed zijn om mee te beginnen, aangezien kinderen vaak al sneller reageren en dus een lagere werking al effectief kan zijn. Deze olie kun je gemakkelijk online aanschaffen bij een webshop als Cibdol.nl. De CBD olie kan toegediend worden door onder de tong te druppelen en het daar minimaal 30 seconden te houden. 

Kortom, CBD olie heeft dus ook een positieve werking op lichamelijke en mentale klachten bij kinderen. Hierdoor zit er geen minimumleeftijd verbonden aan het gebruik van CBD. Het is wel belangrijk om de dosering goed in de gaten te houden en over genoeg info over CBD te beschikken.