Het maakt niet uit in welke van alle Basic-Fit sportscholen je komt, je vindt er gegarandeerd verschillende kledingstijlen! De ene sporter kiest voor een opvallende tanktop, de ander gaat voor een regulier sportshirt. Naast het verschil in type kledingstuk, worden er outfits van uiteenlopende merken gedragen. Waar voorheen vaak gekozen werd voor bekende merken als Adidas en Nike, gaat men tegenwoordig steeds meer over op merken die zich specifiek op sportkleding richten. Under Armour is hiervan wellicht het beste voorbeeld! Deze partij biedt een sterk uiteenlopend aanbod aan sportkleding voor mannen en vrouwen. Welke sportkleding wordt veel bij jouw sportschool in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam gedragen? 

Aanbod aan sportkleding sterk toegenomen 

Tot enkele jaren geleden was sportkleding voor veel mensen minder belangrijk, dan de alledaagse broeken, shirts en blouses. Tegenwoordig is dat niet meer het geval! Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de outfit die men in een sportschool draagt. Niet voor niets, want sporters zijn trots op hun spieren en strakke buik. Het mag dus best getoond worden! Verschillende merken hebben ingespeeld op deze trend, door hun aanbod aan sportkleding de afgelopen jaren sterk uit te breiden. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze trend zich de komende jaren verder door zal zetten.  

Sportkleding mag best een beetje sexy zijn 

Het willen tonen van een spieren en een strakke buik gaat gepaard met het feit, dat sportkleding best een tikkeltje sexy mag zijn. Dames kiezen voor een stijlvol vormgegeven sportbeha, zonder daar nog een shirt overheen te dragen. Iets wat tien jaar terug niet voor te stellen was! Overigens mede door het feit, dat een sportbeha toen vaak een heel simpel design had. Mannelijke sporters kiezen voor een tanktop, het liefst met een opvallende print. Onder meer de camouflageprint is hierbij populair. Op het gebied van broeken winnen met name de strakkere sportbroeken aan populariteit.  

Sporters dragen sportkleding ook buiten de sportschool 

Niet alleen in de sportschool zien we de sportkleding van bijvoorbeeld Under Armour veel terug. Ook buiten de fitnessclubs wordt dit type kleding steeds vaker gedragen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor de trainingspakken van bekende voetbalclubs. Waar ze voorheen enkel op het voetbalveld te zien waren, zien we ze nu steeds vaker terugkomen in het straatbeeld. De grens tussen sportkleding en alledaagse kleding lijkt hiermee steeds meer te verdwijnen. Heb jij ook sport outfits die je geregeld draagt buiten de momenten om dat je aan het sporten bent?