tips sneller in slaap vallen
Slapeloze nachten zijn vreselijk. Soms is een beetje hulp om in slaap te komen erg fijn. Met deze tips zal je sneller in slaap vallen dan je had verwacht!

 1. 4-7-8 regel

  Een techniek die werkt op je ademhaling. Als je deze techniek volgt, zou je binnen een minuut in slaap moeten vallen. Wat moet je doen? Je houdt je adem 4 seconden in, daarna houd je je adem vast voor 7 seconden, vervolgens adem je uit voor 8 seconden.
  Op deze manier ademen zorgt ervoor dat je hoofd gaat ‘slapen’ en je hartslag daalt. Een ontzettend simpele manier om snel in slaap te vallen!

 2. Zet je telefoon en laptop uit

  Joh, misschien een hele simpele tip. Maar hoe vaak pak je wel niet je telefoon erbij als je in bed ligt en eigenlijk moet slapen? Juist, vrijwel altijd. Zet hem op stil of uit en leg hem ergens neer. Als je ongeveer een uur van te voren niet meer op je telefoon of laptop kijkt, word je veel sneller moe en slaap je dus beter.

 3. Neem een douche van 20 minuten

  Voor de avond douchers ideaal! Als je voordat je gaat slapen een hele hete douche of bad neemt, val je makkelijker in slaap. Ga ongeveer een half uur voordat je naar bed wil gaan douchen. Doordat je de douche heet genoeg zet, boven de 37 graden, gaat de temperatuur van je huid omhoog en word je lekker slaperig. Die 20 minuten zijn nodig omdat je huid anders niet warm genoeg wordt.

 4. Ga in bed liggen en blijf wakker

  Ehhh… wat? Ja, blijf wakker! Maar, ga dus wel in bed liggen. Dit is juist het hele ding. Doordat jij lekker warm in bed gaat liggen, maar je ogen niet dicht doet, zou je sneller moe moeten worden. Probeer zelfs niet te knipperen met je ogen! Daarnaast mag je dus helemaal niks doen. Niks. Probeer het en je merkt dat je ogen heel snel moe worden je vanzelf in slaap valt.

 5. Lees een boek

  Een half uurtje lezen voor je gaat slapen helpt je ontspannen. Je hoofd wordt hierdoor leeg en je komt helemaal tot rust! Ga dan wel voor een simpel boek en niet een ontzettend spannend boek dat je in een ruk wilt uitlezen. Hierdoor zou je alsnog niet aan slaap toekomen.

Foto: Skeeze