ontdek je passie
Niets leuker dan doen waar je van houdt, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Niet voor iedereen komt haar passie uit de lucht vallen. Neem de moeite om hem te vinden door de volgende vragen te beantwoorden.

 1. Welk type ben jij?

  De één is ingetogen en de ander is een stuk uitbundiger. Jij zet je misschien sneller over woede heen terwijl vriendinnen er langer mee blijven zitten. Wie weet is je kamer wel een puinhoop en die van je zus spik en span.

 2. Welke dromen had je als kind al?

  Deze vraag brengt je terug naar de basis. Dat kan na de afgelopen jaren, waarin vast veel is veranderd, geen kwaad. Je gedrag en je wensen als kind zeggen heel veel over je. Voor een groot deel bepalen ze wie je nu bent.

 3. Waar ben je goed in?

  Je hoeft niet overal de beste in te zijn. Ontdek waar je talenten liggen door eerst een aantal dingen die je niet liggen weg te strepen. Uiteindelijk komt de onderste steen boven. Daar waar je goed in bent, heb je ook het meeste plezier aan.

 4. Wie is je voorbeeld?

  Idool is mogelijk een te groot woord, maar iedereen heeft iemand waar zij tegenop kijkt. Het karakter en zeker ook het beroep van je voorbeeld zeggen veel over wat je aanspreekt.

 5. Wat zou je doen als geld geen rol speelt?

  Stel je eens voor dat je miljonair bent en je alleen maar af en toe werkt om nog lekker bezig te zijn. Hoe zou je baan eruitzien in deze ideale wereld? Wat voor werk doe je? Op welke manier doe je dat? En hoe vaak werk je?

 6. Waar word je blij van?

  Je hebt van die mensen, liedjes, televisieprogramma’s of kookrecepten waar je alleen al gelukkig van wordt door er aan te denken. Als je het in die hoek zoekt, kost het totaal geen moeite om aan de slag te gaan.

 7. Wat is je missie?

  Je hebt types die graag verhalen vertellen, figuren die niets liever doen dan anderen helpen of mensen die niet in de schijnwerpers willen staan. Als je weet waar je heen wilt, kun je daar aan bouwen.

 8. Wat is haalbaar?

  Om met beide benen op de grond te blijven, leg je de feiten op tafel. Bekijk of je een boterham kan verdienen met je passie en of het aansluit bij wat je financieel en praktisch gezien voor elkaar kan krijgen.

Foto: CollegeDegrees360