sporten sportschool vol houden
Je komt er nooit, je abonnement loopt door en dus stapelen de rekeningen zich op. Ik hoef je niet uit te leggen waarom dit zonde is van je geld. Wel kan ik je vertellen hoe jij jezelf die sportschool in krijgt en zo het sporten volhoudt.

 1. Zoek een sportmaatje

  Met een vriendin afspreken om samen te gaan, kan een enorme stok achter de deur zijn. Dit is niet alleen een gezellig moment om bij te kletsen. Het houdt ook uitstelgedrag tegen. Je hebt immers zwart op wit staan dat jullie tegelijk sporten, dus dat moet je nakomen. Dan kun je elkaar meteen een beetje aanmoedigen.

 2. Maak er tijd voor

  Ooit gehoord van ‘gaat niet bestaat niet’ en ‘waar een wil is, is een weg’? Met andere woorden: als je echt die sportschool in wil, dan krijg je dat voor elkaar. Het is een kwestie van de knop omzetten. Als dat eenmaal gebeurd is, hoef je alleen maar op dezelfde manier door te gaan. Het betekent dat je de smaak te pakken hebt.

 3. Doe wat je leuk vindt

  Als jij geen dame voor krachttraining bent, ga het dan niet opzoeken. Hou jij van spinnen? Dan weet je wat je te doen staat. Is cardiotraining, als roeien, de loopband of de crosstrainer, is voor jou? Ga dat dan vol enthousiasme doen.

 4. Kom in een ritme

  Het zal niet altijd vanzelf gaan, maar probeer van je sportschoolbezoek een gewoonte te maken. Een goede manier om dat te bereiken is door een vast tijdstip te prikken. Na een aantal keer weet je wel of je een voorkeur hebt voor een bepaald dagdeel, dus speel daar op in. Wanneer dit lukt, is het niet zo ingewikkeld om dat ritme vast te houden.

 5. Merk het verschil

  Tijd om na een paar weken sporten een vergelijking tussen toen en nu te maken. Je kunt niet ontkennen dat je met sprongen vooruit bent gegaan. Zeker wanneer je net uit de sportschool komt. Die eindeloze trappenhuizen bewandel je nu zonder moeten en in de avond zit je vol energie in plaats van dat je uitgeput op de bank ploft. Dat noem ik nog eens een verbetering.

Foto: CherryPoint