lekker in vel zitten
De afgelopen maanden zaten er elke week wel van die eindeloze grijze dagen tussen. In de wintermaanden kun je er nog wat sfeervols van maken, maar inmiddels zijn we er wel klaar mee. Omdat het zelfs deprimerend kan zijn, is het tijd om af te rekenen met sombere gevoelens.

 1. De deur uit

  Ja, ik weet dat het weleens koud, nat of donker is buiten. Hopelijk snap je ook dat een frisse neus halen je goed doet. Door jezelf binnen op te sluiten, krijg je alleen maar een slechter gevoel. Kom dus uit die luie stoel en ga op pad. Maak een strandwandeling, laat de hond uit of ga een stukje joggen.

 2. Lachen is gezond

  Clown Bassie had gelijk: altijd blijven lachen, wat er ook gebeurt. Van een glimlach op je gezicht krijg je energie. Je straalt dit uit naar de buitenwereld en daar krijg je dan weer een lekker gevoel bij. Daarnaast geeft het je zelfvertrouwen. Ook staat die lach op jouw gezicht je fantastisch!

 3. Lief voor jezelf

  Je verdient het om uit te rusten en gezelligheid om je heen te hebben. Gun jezelf dat dan ook en maak het je niet onnodig moeilijk door te veeleisend te zijn. Je mag best een keer ergens geen zin in hebben, een pechdag beleven of een fout maken. Reken jezelf daar niet te hard op af.

 4. Vitamines binnenslepen

  Als ukkie zorgden je ouders wel dat je het niet vergat: ze knoopten in je oren dat je groente en fruit moet eten. Tijd om de balans op te maken. Hou jezelf een spiegel voor zodat je ziet of de boodschap van je ouders niet aan het versloffen is. Als je niet van groente houdt kun je extra fruit eten en andersom.

 5. Elk nadeel, heeft zijn voordeel

  Bij geweldige momenten als vakanties, huwelijken of verjaardagen kun je extra genieten van al het moois wat er gebeurt. Je weet hoe het is als het minder gaat, dus dan is het makkelijker om de vrolijke situaties te waarderen. Als geen ander weet je dat zoiets niet voor zich spreekt.

 6. Te gekke hobby’s

  Mij overtuig je niet als je roept dat je geen hobby hebt. Die hebben we allemaal. Vraag jezelf af of je tevreden bent. Wil niet naar een nieuwe sportvereniging, een andere positie in jullie club of juist je hobby zelfstandiger uitoefenen? Misschien vind je er een nieuwe bij of kun je een al bestaande hobby verder uitbreiden.

Foto: Ben Seidelman