voorjaarsschoonmaak feest
Opruimen is niet altijd een pretje, maar soms kom je er niet onderuit. Af en toe is het ook wel goed en lekker om eens de bezem door je kamer of huis te halen. Met de lente op komst kun je maar beter het nuttige met het aangename combineren. Daarom volgen hier een aantal tips hoe je van de grote voorjaarsschoonmaak een feest maakt.

 1. Een frisse start

  Met de lente voor de deur heb je een nieuwe kans om er een mooi voorjaar van te maken. Daar kun je met jouw schoonmaak meteen goed gebruik van maken.

 2. Muziek sleept je er doorheen

  Zet je favoriete plaat keihard aan en je gaat vanzelf als een speer te werk. Meezingen is geen bezwaar!

 3. Weg met die oude troep

  Je komt vast en zeker spullen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Dit is het perfecte moment om ze aan de kant te zetten, dus doe dat dan ook.

 4. Herontdek je eigen bezit

  Die oude armband van een aantal maanden geleden is misschien zo gek nog niet. Waarom was hij ook alweer onderop in je sieradenkist belandt?

 5. Een andere inrichting

  Als je toch bezig bent, kun je net zo goed dat kastje of die stoel een andere plek geven. Dan creëer je meteen een heel ander gezicht.

 6. Ruimte voor nieuwe spullen

  Wie oude spullen weggooit heeft ruimte over voor andere snufjes. Dat betekent dus dat je weer lekker kan gaan shoppen, maar daar zal je vast geen problemen mee hebben.

 7. Een boost voor je energie

  Is je weleens opgevallen dat je veel meer aan kan na zo’n schoonmaakbeurt? Doordat je opruimt in je huis, heb je in je hoofd ook meer ruimte.

 8. Eindelijk de klus geklaard

  Je moet toegeven dat het ook wel heerlijk is om deze taak eens achter de rug te hebben. Voortaan hoef je niet meer tegen die lagen stof op je tafel aan te kijken.

 9. Kom maar op met die complimentjes

  Iedereen die binnenkomt, zal zeggen dat het er zo schoon uitziet of dat het heerlijk ruikt. Omdat jij dat hebt gedaan verdien je best een schouderklopje.

 10. Alleen maar plezier

  Dat gevoel na die lenteschoonmaak is fantastisch: je voelt je erg voldaan. Je huis lijkt wel als nieuw, dus jij kunt er de hele lente weer tegen aan!

Foto: Pam