Wat niet moet eten tijdens date
Eindelijk is het zover, je hebt een date met die jongen waar je al tijden een oogje op hebt. Jullie gaan samen een hapje eten, maar een bord vol spareribs of spaghetti kan weleens voor gênante momenten zorgen. Om dat te voorkomen vind je hieronder een lijstje met wat je niet moet eten tijdens de eerste date.

 1. Spaghetti

  Hoewel de spaghetti scene uit Lady en de Vagebond romantisch is, geldt dat niet voor jou. Het naar binnen slurpen van de pasta is alles behalve sexy. Daarnaast zit je ook niet echt te wachten op een rode clownsmond van de saus.

 2. Knoflook

  Knoflook kan lekker zijn, maar is niet geschikt voor een eerste date. Bestel dan ook niet iets met knoflooksaus en neem ook geen stukje knoflookbrood. Misschien is het even lastig om nee te zeggen, maar later in de avond zul je hier blij om zijn.

 3. Spinazie

  Spinazie en andere bladgroenten kun je beter vermijden. Deze gekleurde groentes blijven graag tussen en aan je tanden plakken. En het laatste wat je wilt is dat je verleidelijke lach wordt overschaduwd door een stukje spinazie.

 4. Dubbele hamburger

  Een dubbele hamburger is lekker, maar hoe ga je dat enorme ding een beetje charmant opeten? Want zodra je je tanden zet in het broodje, springt de ketchup, kaas en augurk je om de oren. Je kunt de hamburger natuurlijk ook in stukjes snijden of proberen te ontleden, maar dan is de kans groot dat je meer met je eten bezig bent dan met je date.

 5. Kreeft

  Kreeft is echt enorm onhandig en oncharmant om te eten op je eerste date. Alleen als je een geoefende kreefteneter bent is het een optie. Als dat het geval is en je wilt het bestellen bedenk dan wel dat het een aardig duur gerecht is.

 6. Soep

  Soep lijkt in eerste instantie misschien heel onschuldig, maar dat is het niet. Het is warm, waardoor de kans groot is dat je je mond verbrandt, en het knoeigevaar ligt op de loer. Daarnaast is het ook moeilijk om je hele kom soep op te eten zonder één keer te slurpen.

 7. Bonen

  Bonen zijn absoluut niet sexy en zullen de romantiek ook geen goed doen. Gas maakt zowel jou als je date ongemakkelijk. Bestel dan ook niets waar je later op de avond geen spijt van krijgt.

 8. Spareribs

  Tijdens de date wil je natuurlijk niet als een barbaar overkomen. Als je spareribs neemt zit er niets anders op dan met je handen te gaan zitten kluiven. Vieze handen, saus om je mond en stukjes vlees tussen je tanden zijn niet echt aantrekkelijk en uitnodigend voor een zoen.

 9. Zaadjes

  Zaadjes zijn net als spinazie funest voor je tanden. Ze zitten vaak op brood, in salades of in een saus en werken ongezien hun weg naar je tanden. Je krijgt ze er helaas niet zo makkelijk tussenuit en flossen aan tafel is geen optie.

 10. Taco’s en wraps

  Het probleem van taco’s en wraps is dat het moeilijk wordt om een gesprek gaande te houden. Deze gerechten vallen namelijk uit elkaar of springen alle kanten op als je ze probeert op te eten. Er zal dan ook meer eten eindigen op je bord, op tafel en zelfs op de grond dan in je mond en dat is niet iets wat je wilt doen onder het oog van je date.