Utrecht soa hoofdstad Nederland
Als je in Utrecht woont en onveilige seks hebt gehad, moet je extra goed opletten. De stad is namelijk de soa hoofdstad van Nederland.

Volgens Ingoedendoen is Studentenstad Utrecht de soa Hoofdstad van ons land. De gezondheidswebsite baseert dit onder meer op cijfers van Google. In Utrecht wordt het vaakst online gezocht naar soa gerelateerde onderwerpen. De stad wordt gevolgd door Den Haag en Groningen.

Volgens de onderzoekers was er in Nederland na de zomervakantie een duidelijke piek te zien in de online zoekopdrachten naar soa gerelateerde onderwerpen. De soa waar het meeste informatie over werd gezocht is Chlamydia. Wat ook niet heel vreemd is, want dit is de meest voorkomende seksuele overdraagbare aandoening in Nederland. Na Chlamydia wordt er het vaakst gezocht naar Candida, een schimmelinfectie.

Top 10 Soa steden:

  1. Utrecht
  2. Den Haag
  3. Groningen
  4. Amsterdam
  5. Leiden
  6. Haarlem
  7. Nijmegen
  8. Rotterdam
  9. Eindhoven
  10. Maastricht

Het is een beetje onzin om te kijken naar het zoekgedrag in plaats van werkelijke cijfers van onder andere de GGD. Vermoedelijk is dit een reclamestunt voor de gezondheidswebsite. Vrij altijd veilig a.u.b.!