Ondanks dat seks misschien geen nieuw gebied meer voor jou is, valt er altijd wel iets te leren. Om je daarbij te helpen, zijn er al 10 dingen over seks onthuld waarvan de kans groot is dat je ze niet wist. Maar er valt nog veel meer te ontdekken!

Het is mogelijk dat het niet past

Hij is de keymaster en je bent de poortwachter, maar in werkelijkheid is dit helaas niet altijd en combinatie die werkt. Volgens experts is het namelijk net of je 2 puzzelstukjes op hun plaats moet krijgen en die willen niet altijd passen. Toch is niet alles verloren als je vriend te groot is. Je kunt bijvoorbeeld een positie kiezen waarbij jij de diepte van de penetratie bepaalt. Als hij te klein is, dan kun je ook hulp inschakelen van speelgoed.

Veel heteroseksuele mannen houden van anaal

Hoewel niet alle mannen het zullen toegeven, vinden vele van hen het fijn als ze anaal gestimuleerd worden. Als jouw vriend dit fijn vindt, hoeft dat absoluut niet te betekenen dat hij homoseksueel is. Het anale gebied zit namelijk vol met zenuwen. Daarnaast kan ook het stimuleren van de prostaat leiden tot bijzonder intens orgasme.

Seks verminderd niet naarmate je ouder wordt

Als je ouder wordt hoeft dat niet automatisch te beteken dat je seksdrive afneemt. Lou Paget, seksdocent en auteur van het boek The Big O, zegt dan ook dat seksuele aantrekkingskracht en gemeenschap een levenslange rit zijn. Hij beweert dat als je ouder wordt en je minder seks hebt dit niet de schuld is van je leeftijd. Volgens hem komt dit omdat veel oudere vrouwen het geen kans geven. De oplossing zou dan ook zijn dat je gewoon tijd moet maken voor seks.

Penetratie leidt meestal niet tot een orgasme

Hoewel we van mannen niet verwachten dat zij hun hoogtepunt bereiken zonder penis, voelen veel meiden wel de druk om een orgasme te krijgen door alleen penetratie. Toch is dit voor de meest niet genoeg om klaar te komen. Sekscoach Amy Levine adviseert dan ook om je clitoris te stimuleren met speelgoed of je vinger, maar je kunt dit natuurlijk ook overlaten aan je vriend.

Een sterkere pubococcygeus spier zorgt voor beter seks

Je doet crunches voor je buikspieren, maar wanneer was de laatste keer dat je de kegeloefening hebt gedaan? Dit is een oefening die helpt om je pubococcygeus spier sterker te maken. Deze spier kan je helpen om je blaas onder controle te krijgen, maar het kan ook je orgasme intenser maken en het helpt je om zijn penis extra steviger beet te pakken als hij in je zit. Je traint je pubococcygeus spier door net te doen alsof je je urine inhoudt. Houd dit voor 10 seconden vol en ontspan hierna 10 seconden en doe dit 10 maal achter elkaar. Voor een optimaal resultaat doe je de kegeloefening 3 keer per dag.

In slaap vallen na seks is normaal

Hoewel het misschien niet heel romantisch is, is het heel normaal om na seks in slaap te vallen. Volgens seksuoloog Patti Britton komt er door seks oxytocine vrij. Dit is een hormoon dat ervoor zorgt dat je je prettig en ontspannen voelt en waardoor je gemakkelijk in slaap valt. Kortom, als je vriend de volgende keer na een sekspartij indommelt, wordt dan ook niet boos maar zie het als een compliment.

De pil beïnvloedt je libido

Hoewel de pil ooit seksuele vrijheid voor vrouwen betekende, tonen steeds meer studies aan dat de onderdrukking van de ovulatie samen met hormonale veranderingen daadwerkelijk kunnen zorgen voor een lager libido. Soms kan dit opgelost worden door simpelweg van merk te veranderen en als dit niet werkt kun je overwegen om de pil te vervangen door een ander voorbehoedsmiddel.

Onderdanige fantasieën zijn normaal

Mocht je ooit gedroomd hebben dat je baas je neemt op de vergadertafel, dan ben je absoluut niet de enige. Want uit verschillende studies is gebleken dat veel vrouwen fantaseren over onderdanige seks. Zelfs de machtigste vrouwen kunnen genieten van de onderdanige rol tijdens een vrijpartij. Deze seksuele gedachtes kunnen variëren van vastgebonden worden tot zelfs gedwongen worden tot seks. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je dit ook in het echt wilt. Want vergeet niet, fantasie en werkelijkheid zijn 2 verschillende werelden.