Na de modetrends en haartrends is het nu tijd voor de make-up trends van zomer 2013. Deze zijn groots, opvallend en de nadruk ligt meestal op de ogen.

Roze


Roze is de make-up kleur van dit seizoen. Roze was dan ook in overvloed aanwezig op de catwalk, variërend van oogschuw tot lippenstift en mascara. Knalroze was duidelijk favoriet, maar ook donkerroze, magenta, fuchsia en lichtroze mogen.

Jaren 60


Om de jaren 60 kun je werkelijk niet heel. Het is niet alleen een mode- en haartrend, maar ook een make-up trend van zomer 2013. Denk hierbij aan grote ogen, ingekleurde wenkbrauwen en veel mascara en eyeliner gecombineerd met nude lippen.

Matte lippen


Dit seizoen mogen jouw lippen lekker opvallen. Dit doe je met een matte lippenstift in oranje, koraal, roze, fuchsia of rood. Als je voor opvallende lippen gaat, kun je de rest van je make-up beter wel rustig houden.

Bronzer


In de zomer mag een beetje kleur op je gezicht natuurlijk niet ontbreken. Een bronzer zorgt voor een mooie gloed op je gezicht. Voor een extra zonnig effect combineer je dit met warme tinten oogschaduw.

Nude


Bij een nude make-up trend draait het om de perfecte huid. Voor een naturel look gebruikte je vorig jaar zo min mogelijk producten, maar dat is nu wel anders. Je doet dit nu door contouring, een laagje mascara op je wimpers en een roze poeder op je wangen.

Lijntje onder de ogen


Dit seizoen draag je niet een lijntje op je bovenste oogleden, maar op de ondersten. Voor deze make-up trend van zomer 2013 kun je een simpel zwart potlood gebruiken, maar het mag ook anders. Tijdens de modeweken zagen we wit, groen, blauw en zelfs stukjes tape voorbijkomen.

Opvallende ogen


Naast je lippen mogen ook je ogen opvallen deze zomer. Maar als je kiest voor een kleurexplosie op je ogenleden, houd dan je lippen rustig. Je kunt je ogen laten spreken met metallic tinten of knalkleuren als groen, paars, oranje, blauw en alles ertussenin.

Bruine oogschaduw


Ben je niet zo van de knalkleuren, dan kun je ook kiezen voor bruine oogschaduw. Want hoewel we zomers meestal fleurige pastels zien, hebben die ditmaal plaatsgemaakt voor warme tinten. Denk bij deze make-up trend aan beige, koffie en taupe kleurige nuances.

Eyeliner


Je kunt ook de focus op je ogen leggen met behulp van eyeliner. Ook hier mag je lekker experimenteren. Want het perfecte zwarte lijntje mag, maar hoeft niet. Wat dacht je bijvoorbeeld van extravagante strepen of kleur?

Nepwimpers


Lange, volle, sierlijke wimpers wie droomt daar nou niet van? Dit seizoen mag je om dit te realiseren weer aan de slag met nepwimpers. Want deze make-up trend van zomer 2013 kwam bijna tijdens elke show terug.

Foto’s via Style